Stedentrip naar Valencia als je mee mag in de zak van Sinterklaas

Stedentrip naar Valencia

Ben jij stout geweest? Dan moet je mee naar Spanje in de zak van Sinterklaas. De meeste mensen in Nederland en België hopen meegenomen te worden naar Valencia in plaats van Madrid. Dat blijkt uit onderzoek van stedentripspecialist Bebsy. Een stedentrip Valencia staat hoog op ons verlanglijstje. Misschien krijgen we dat dus ook wel als we stout zijn geweest. Lekker cultuur snuiven, veel zon en op de fiets naar het strand. Heerlijk!

De zak van Sinterklaas

Het is een legende. Althans, niemand kent iemand die daadwerkelijk mee is gegaan in de zak van Sinterklaas, toch? Stel nu dat het wel waar blijkt te zijn, waar hopen we dan dat we mee naar toe worden genomen? Bebsy deed online onderzoek door middel van een survey onder reislustige mensen in Nederland en België.

Stedentrip naar Valencia of andere steden in Spanje

Valencia citytrip

Valencia staat dus bovenaan. Eén op de vijf ondervraagden hoopt daar terecht te komen. Met ruim 15% is ook Sevilla een populaire bestemming. En natuurlijk zijn Barcelona en Ibiza Stad met ieder ruim 10% van de stemmen erg aantrekkelijk. Daarna komen Malaga, Madrid en Tenerife. Madrid, waar je zou verwachten dat de Sint je mee naartoe neemt, is dus minder populair. Hoewel steden als Bilbao, Granada en Zaragoza het minder goed doen in deze lijst, is daar ook genoeg te beleven! Klassieke zonbestemmingen als Marbella, Palma de Mallorca en Las Palmas scoren ook niet hoog als het gaat om een stedentrip. Daar gaan mensen liever heen voor een weekje zon en natuurbeleving. Maar de combinatie van cultuur, aangename temperaturen en uitzicht op zee, maakt Valencia de absolute winnaar.


LEES OOK: Weekendje weg in Nederland? 3 tips voor natuur en luxe!

EN Fiat en Abarth, wat hebben die met elkaar te maken?


In welke Europese stad zouden we willen wonen?

In het onderzoek vroeg Bebsy de deelnemers ook in welke Europese stad zij het liefst zouden willen wonen. Ook in die lijst doen de Spaanse steden het goed. Zij mochten kiezen uit 16 populaire stedentripbestemmingen. Barcelona en Valencia staan op nummer één en twee. Geef ze eens ongelijk! Lissabon en Rome volgen op nummer die en vier. Stuk voor stuk wereldsteden, waar cultuur en klimaat elkaar versterken. Sevilla staat op de vijfde plaats, dus Spanje doet het goed. Steden als Porto, Dublin, Marrakech, Athene, Milaan, Reykjavik, Praag, Krakau en Wenen scoren minder hoog. Maar ook daar zouden we wel willen wonen.

Wat kies ik en wat kies jij?

Ik zou zelf wel eens in Bilbao willen gaan kijken voor een paar dagen en dan een stukje rijden in het achterliggende baskenland. En wonen? Dat vind ik moeilijk kiezen, maar ik denk dat ik dan naar Lissabon verhuis. Dat vind ik zo’n fijne stad. Met z’n smalle straatjes en de klanken van de fado muziek. De Portugese versie van onze smartlappen. Tja, ik ben een Amsterdamse, dan raakt je dat he?! Er er is in de omgeving van Lissabon ook zoveel moois te zien. En natuurlijk zon, zee en strand om de hoek. I love it!

In welke stad zou jij wel willen wonen? En waar gaat jouw eerst volgende stedentrip naartoe? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.