Weekendje weg? 3 tips voor natuur en luxe

Speulderbos in de herfst

Voordat de drukke feestdagen aanbreken is het nu een mooie tijd om er nog even een weekendje uit te breken. Lekker de natuur in en genieten van rust, ruimte en luxe. Ook al houd je misschien meer van kamperen. Maar laten we eerlijk zijn, dat is vooral leuk als het buiten warm is. Nu is het tijd om jezelf lekker met luxe te omringen. En te genieten van de prachtige herfst. Maar waar ga je dan heen? Ik geef je graag een paar tips!

Kraanvogels kijken in Duitsland

Van een buurvrouw hoorde ik over de kraanvogel trek, die elk jaar vooral in Duitsland voor een natuur spektakel zorgt. Er strijken duizenden kraanvogels neer. Voor slechts een paar weken, dus niet te lang wachten. Het is maar drie uur rijden vanaf Amersfoort, dus ideaal voor een weekendje weg. Kijk op bund-dhm.de voor de actuele stand van waar de dieren zich bevinden. Boek een fijn hotel en ga in de ochtend vroeg op pad om de kraanvogels te spotten. Op dit moment zijn de meeste kraanvogels te zien bij Rhedener Geestmore.

Weekendje weg in luxe aan zee

Weekendje weg naar zee
Bloemendaal aan Zee

Houd jij ook zo van de zee? Ik was er afgelopen week een dagje om uit te waaien en ik maakte deze foto. In alle seizoenen is het wonderlijk wat de zee met een mens kan doen. Het is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt met 30 graden. Maar daar moeten we weer een heel jaar op wachten. In de herfst en de winter is het echter ook geweldig fijn om uit te waaien aan zee. Lange strandwandelingen maken. Haren in de wind. Ook al ga je maar een paar dagen, het is een fijne reset voor de rest van het jaar. Wentel je in luxe in een hotel aan zee. Zo stap je vanuit je kamer zo het strand op. Of je kiest voor een hotel in de stad dichtbij zee, zoals Haarlem, Den Haag of Middelburg. Dan kun je op de fiets naar zee met een mooie tocht door de duinen. En je kunt in de stad cultuur snuiven in de mooiste musea.

Bezoek het mooiste en oudste bos van Nederland

Het Speulderbos
Het Speulder en Sprielderbos tussen Ermelo en Putten.

Het Speulder- en Sprielderbos bij Ermelo en Putten is een van de oudste oerbossen van Nederland. En dat kun je echt zien en voelen. Ik kwam er als kind vaak en vorig jaar sinds lange tijd weer. Wat een heerlijk bos! De grote eiken- en beukenbomen hebben speciale krommingen en zijn deels met elkaar vergroeid. Dat geeft het bos een sprookjesachtig karakter. In de herfst kun je je hart ophalen met de talrijke paddenstoelen. En ook aan wilde dieren ontbreekt het er niet. Er lopen dassen, edelherten en wilde zwijnen. Er kruipen slangen en er vliegen roofvogels. Vanaf Restaurant Boshuis Drie kun je diverse wandelingen starten. Ook in het centrum van Putten start een wandeling van 17 kilometer richting de Ermelose heide. Je loopt dan onder andere langs het Solse gat, waarover magische verhalen de ronde doen.

Het Solse Gat
Het Solse Gat, niet ver lopen vanaf Boshuis Drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.