Je eigen vakantiehuis kopen en inrichten? Tips ter inspiratie

Je eigen vakantiehuis

Met alle Corona regels is het lastig om vakanties te boeken de afgelopen paar jaar. Steeds meer mensen vieren vakantie in eigen land. Of zij kopen een huisje ergens buiten. Een vakantiehuis, waar je meerdere keren per jaar naartoe kan. En toch dat heerlijke vrije gevoel kunt krijgen, dat je vroeger in verre, tropische oorden ervaren hebt. Een paar tips en inspiratie voor locaties en inrichting van je vakantiehuis.

Kies een locatie op korte afstand

De meeste mensen willen zon zien als ze op vakantie gaan. Daarvoor is een stukje vliegen natuurlijk best handig. Maar vliegen wordt steeds lastiger met alle Covid maatregelen. Als je in deze tijd een vakantiehuis koopt, kies er dan één op een afstand, die je gemakkelijk met de auto af kunt leggen. In eigen land ergens aan zee bijvoorbeeld. Zeeland heeft in Nederland de meeste zonneschijn. En de wadden eilanden geven een immens vrij gevoel, omdat je met de boot echt even weg bent van het vaste land. Of kies een huisje ergens in Frankrijk waar je makkelijk in een dag heen kunt rijden.

Je eigen vakantiehuis inrichten in de juiste sfeer

vakantiehuis inrichten

Je eigen vakantiehuis mag een andere uitstraling hebben dan thuis. Gebruik natuurlijke materialen, die stevig zijn en niet snel gewassen hoeven worden. Laat bijvoorbeeld houten jaloezieën op maat maken in een naturel kleur. Maak de vloer licht als een zand strand. En ga met een kleurenwaaier de natuur in rond je vakantiehuis om inspiratie op te doen. Door de kleuren van buiten naar binnen te halen, versterk je het natuurlijke effect van het vrije gevoel dat vakantie geeft. Kies voor een grote tafel een ruime bank, ook als de ruimte klein is. Dan heb je veel ruimte om samen spelletjes te doen. En allemaal een boek op de bank te lezen.


LEES OOK: Vakantie met de auto? Nederlandse gezinnen houden ervan!
EN Leuke musea voor kinderen!


Decoreer je huis met vondsten uit de omgeving

decoratie uit de natuur

De decoratie van een vakantiehuis is anders dan thuis. Het mag speelser en tijdelijk of juist tijdloos zijn. De meeste vakantiehuizen zijn kleiner dan thuis. Dus maak het niet te druk met accessoires. Struin het strand af voor mooie stukken aangespoeld hout en maak er een mobiele van. Of haal takken en bijzondere stenen uit het bos als je huis in het bos staat. Hoe eenvoudiger je de inrichting laat, hoe meer ruimte en rust jij en je gezin zullen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.