Vakantie met de auto, Nederlandse gezinnen houden ervan!

Vakantie met de auto

Is rondreizen in een auto met je kinderen relaxt? De ene Nederlander vindt van wel, terwijl de ander er juist een hekel aan heeft. Uiteraard heeft dit een aantal leuke aspecten. Zo kun je spelletjes doen onderweg, wie heeft er nou nog nooit ‘ik zie, ik zie wat jij niet’ gespeeld in auto? Op vakantie met de auto is gezellig.

Vakantie in de auto gezellig?

Toch is het niet altijd even gezellig in de auto met kinderen. Zo is er altijd een moment dat je kind gaat jengelen of huilen. Om het uur plassen is natuurlijk ook een traditie, terwijl er vast ook geklaag komt over misselijkheid. Je herkent dit natuurlijk als je al eens met een auto op vakantie bent geweest met je kids. Toch vindt een derde van de Nederlandse gezinnen zo’n reis wel degelijk relaxt, wat met name het geval is als ze een huurauto van EasyTerra gebruiken. Roadtrippen is daarentegen wel wat minder populair onder de huishoudens. Ze verblijven liever op één plek en maken vanuit dit punt uitstapjes met de auto.

Vermaak voor de kids

Om ervoor te zorgen dat de vakantie in de auto relaxt blijft, proberen ouders voor vermaak te zorgen voor de kinderen. Zo neemt meer dan de helft een tablet mee voor hun kids om te gebruiken achter in auto. Hebben de ouders geen tablet of zijn ze het apparaat vergeten? Dan is een smartphone een uitstekende vervanger. Alhoewel veel Nederlandse kinderen deze devices mogen gebruiken tijdens een vakantie, willen alsnog veel ouders het gebruik van de apparaten limiteren of verminderen. Daarom kiest ruim een derde van de ouders er ook voor om boekjes of offline spelletjes mee te nemen op reis. Andere spulletjes die zeker in een rugzak mee worden genomen in auto zijn schoonmaakdoekjes en zonneschermen. Altijd handig als je kind morst of last heeft van het zonlicht. 

Kinderzitjes in de auto

Als je op vakantie gaat in een auto met je kinderen dan zal niet altijd alles even goed gaan. Huur je een auto op bijvoorbeeld www.easyterra.nl? Dan zou het zomaar kunnen dat er geen kinderzitje beschikbaar is bij de verhuurder. Dit heb je natuurlijk wel nodig, in veel landen is het zelfs verplicht. Ook een stoelverhoger is niet altijd verkrijgbaar bij de autoverhuurder. Regel dit dus goed van te voren. Bovendien is het aan te raden om ook een stoelhoes mee te nemen. Als je kind wel spuugt in auto dan zal de stoel van de huurauto of het gehuurde kinderzitje niet onder de viezigheid komen. 


LEES OOK: Met de auto naar de sneeuw? Check dit!
EN Wintervakantie? Dit mag je niet vergeten!


Waarom op vakantie met de auto?

Nederlandse gezinnen gaan dus regelmatig met een huurauto op vakantie. Hiervoor hebben ze diverse redenen. Zo gebruiken ze op de bestemming met name een auto om de bezienswaardigheden te bezoeken. Ook het ontdekken van leuke plekjes is een veelvoorkomende reden voor het huren van een vierwieler. Zoals het bezoeken van plaatsjes in de omgeving van het hotel of vakantiehuisje. Bij het huren van een auto letten Nederlanders op een aantal zaken. Zo vinden vakantiegangers de voorwaarden en verzekeringen het belangrijkst. Daarnaast kijken ze natuurlijk ook naar de prijs van de huurauto voordat ze een exemplaar boeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.