Wintervakantie? Dit mag je niet vergeten!

Wat mag je beslist niet vergeten als je op wintervakantie gaat?

wintervakantieDe R is weer in de maand en je hebt er al veel zin in. Binnenkort neem je een aantal weken vrij voor een onvergetelijke wintervakantie. Je hebt besloten dat je met je eigen auto gaat. Heb je al een goed beeld van alles wat je mee wilt nemen, zowel in je auto als in je bagage? Als je nog een aantal handige tips wilt, lees dan zeker verder.

Wat mag in je auto niet ontbreken?

Als je op vakantie gaat naar een wintersportgebied, ga je de bergen in. Bereid je goed voor op het rijden in bergen, bij minder optimale weersomstandigheden. Uiteraard heb je winterbanden onder je auto gedaan, maar ook sneeuwkettingen zijn bijzonder handig om mee te nemen. Check op de site van de ANWB wat de wettelijke vereisten zijn in de landen die jij wilt bezoeken.

Niet bevriezen

Stel dat je in de bergen niet verder kunt rijden of te maken krijgt met langzaam rijdend verkeer. Je kunt jezelf en iedereen in de auto warm houden met je kachel, maar dat kost brandstof, misschien net iets te veel. Neem zeker een paar handige en warme dekens mee. Er is niets zo frustrerend als niet je auto in kunnen, omdat je sloten bevroren zijn. Je kunt dit voorkomen door een slotontdooier mee te nemen of van tevoren met je sleutel vaseline in je sloten aan te brengen.

Wat te doen bij pech onderweg?

Pech onderweg in de bergen is niet iets dat je graag meemaakt. Zorg van tevoren dat je navigatiesysteem bijgewerkt is en dat je mobiel bereik hebt. Uiteraard heb je alle telefoonnummers die relevant voor je kunnen zijn al in je telefoon geprogrammeerd. Je hebt voldoende zaklampen bij je en ook reflecterende vestjes zijn geen overbodige luxe.

Wat mag er niet ontbreken in je bagage?

Elk jaar zie je nog steeds mensen die niet doorhebben dat ze in de winter vreselijk kunnen verbranden van zonlicht op grote hoogte, zeker als het reflecteert van sneeuw of gletsjerijs. Doe net zoals tijdens een hittegolf en neem zonnebrandcrème met een voldoende hoge beschermingsfactor mee.
Natuurlijk heb je een goede beschermende en trendy skioutfit aan, zowel bij het alpine skiën als bij het langlaufen. Denk vooral aan een goede zonnebril, tegen laaghangende zon en gepolariseerd licht.
Maar wees eerlijk, je wilt hier ook uit eten en je in het nachtleven storten. Neem ook zeker een aantal feestelijke en elegante outfits mee. Dan kan er eigenlijk weinig misgaan met jouw wintervakantie.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.