Vakantie naar de Nederlandse Antillen

Voordelig naar de Nederlandse Antillen

Vakantie naar de

Nederlandse Antillen*

Op vakantie naar de Nederlandse Antillen is populair bij Nederlanders. En dan vooral de ABC eilanden. Dat zijn Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze behoren tot de benedenwindse eilanden en zijn wat groter dan Saba, St. Eustatius en St. Maarten. Er wordt op de ABC eilanden overal Nederlands gesproken en dat, samen met het zonnige weer en een constante verfrissende zeewind zorgt voor een aantrekkelijk vakantieoord.

Vakantie naar de Nederlandse Antillen, veel doen en rust pakken

Er is genoeg te doen op de eilanden. Maar als je gaat, ga dan voor de rust en muziek. En beleef het relaxte eilandleven. De zon schijnt veel en je kan er prachtige duiken maken, dolfijnen spotten en watersport beoefenen. En natuurlijk kan je onder een palm op het strand liggen. Of heerlijk struinen in de stad of het eiland verkennen in een huurauto. Ook de rijke cultuur en (koloniale) geschiedenis maken de eilanden een interessante bestemming. Het leven is er heerlijk relaxt. Het tempo ligt wat lager en je kan er helemaal tot rust komen.

Beste reistijd en klimaat

De beste reistijd voor de Nederlandse Antillen is december t/m april. Het regenseizoen valt tussen juni en november. Naast korte maar heftige stortbuien ’trotseer’ je van juni tot en met augustus ook nog eens temperaturen van ver boven de dertig graden.

Minder wind in het orkaanseizoen

De Benedenwindse Antillen liggen geografisch buiten de zogenaamde orkaangordel. Net als op andere eilanden kan het wel eens hard waaien, maar de wind vormt zelden een bedreiging. Het Caribische orkaanseizoen loopt van 1 juni tot 30 november. Voor de ABC eilanden betekent dit gewoonlijk dat het in deze periode minder waait dan anders, waardoor het warmer is dan de rest van het jaar.

Op vakantie naar de Nederlandse Antillen? Tips!

Ook al zijn de Nederlandse Antillen ongeveer 10 uur vliegen van ons vandaan, er zijn relatief voordelige mogelijkheden om erheen te gaan. Veel Nederlandse reisorganisaties, zoals Corendon en TUI bieden reizen aan. En er zijn ook all inclusive aanbiedingen, waarmee je soms al rond de 700 euro een reis kan boeken.

Op vakantie naar de ABC eilanden: Curaçao

Curaçao (zie foto bovenaan dit artikel) is van de drie eilanden de meest populaire bestemming. De aanbiedingen zijn vaak voordeliger en er zijn altijd directe vluchten te boeken. Er is veel keuze uit grote en kleinere hotels en all inclusive Curaçao aanbiedingen. Je kan het ook zo duur of goedkoop maken als je wilt. Sommige delen van het eiland zijn goedkoper, maar dan is een huurauto wel handig om ook in de stad te kunnen komen.

Op vakantie naar de Nederlandse Antillen: Aruba?

Vakantie naar Aruba

All inclusive Aruba? Op ‘One Happy Island’, zoals de bijnaam van dit eiland luidt, vind je hagelwitte stranden, wuivende palmbomen én super-de-luxe all inclusive resorts. Aan de parelwitte stranden van het Caribische eiland bevinden zich resorts van ‘s wereld meest gerenommeerde ketens waar je onbeperkt kunt eten en drinken. Aruba is de minst voordelige bestemming van de ABC eilanden. Maar als je luxe wilt, ben je op dit eiland aan het juiste adres. De levendige cultuur heeft Aruba niet voor niets de bijnaam ‘One Happy Island’ gegeven. Vooral in Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, is de vrolijke, laidback sfeer goed te merken.

Op vakantie naar het Caraïbisch gebied: Bonaire

Vakantie naar Bonaire

Waar op Aruba en Curaçao ruime keuze is uit all-inclusive resorts, is All inclusive Bonaire minder voor de hand liggend. Gewoon omdat de keuze beperkt is. Op het Caribische eiland zijn vooral kleinschalige hotels uit het middensegment te vinden met 3,5 of 4 sterren, die goed betaalbaar zijn. Bonaire is een paradijs voor duikers en rustzoekers. Het eiland is nog rustig en heeft veel mooie natuur, zowel onder als boven water. Het kent 2 nationale parken: Marine National Park Bonaire en Washington Slagbaai National Park en nature reserves. Je kan er kajakken in de mangrove en er is zelfs een baai waar het veilig is om te windsurfen.


LEES OOK: Vakantie in Nederland: Drenthe
EN Vakantie met de auto? Nederlandse gezinnen houden ervan!


Wat zijn de verschillen tussen de ABC eilanden?

Kies je voor het eiland Bonaire? Dan kies je voor het dorpse en kleinschalige karakter. Je vind er rust en ruimte en prachtige natuur, zowel onder als boven water. Bonaire is een paradijs voor duikers en rustzoekers.

Kies je voor het eiland Curaçao? Dan kies je voor meer cultuur, ongerepte baaien en afwisseling. Er zijn hele rustige plekken, maar ook een drukke stad en feestelijke beachparty’s. Even verderop kan je langs de weg flamingo’s kijken. En natuurlijk kan je hier ook goed duiken en zwemmen met dolfijnen.

Kies je voor het eiland Aruba? Dan houd je van romantiek en uitgaan. Het staat bekend om de vrolijke muziek en dans. Zon, zee en parelwitte stranden. En net wat meer luxe. Het is ‘One Happy Island’ en dat merk je aan de laidback sfeer die overal heerst.

Foto Curaçao door Taylen Lundequam, Foto Aruba door Joe Ambrogio, Foto Bonaire door Wolfgang Wendefeuer via Pexels.com. * wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.