TextielMuseum Tilburg

TextielMuseum leuk voor kinderen

Het TextielMuseum Tilburg is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen.

Ontrafel de geheimen van makers 

TextielMuseum Tilburg

In de tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’ stap je in de schoenen van een kunstenaar of ontwerper en ontdek je wat zij allemaal doen om tot hun gedroomde eindresultaat te komen. Het is leuk voor jong en oud! De expo daagt je uit om de wereld van textiel te ontdekken door samen met je familieleden aan de slag te gaan. Maak je eigen garenpalet, teken een wandkleed vol verhalen, test de werking van glow-in-the-dark textiel en maak een bouwwerk van geweven blokken! Het TextielMuseum Tilburg is leuk voor jong en oud.

Vier de herfstvakantie in het TextielMuseum Tilburg

TextielMuseum voor kinderen

Kom in de herfstvakantie met de kids naar het TextielMuseum en bezoek de familie doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’. De expo neemt je mee in de creatieve zoektocht van kunstenaars en ontwerpers. Zij komen van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Ontdek spelenderwijs hoe het is om een kunstenaar te zijn en wat je allemaal kunt maken met een paar garens.

Tijdreizen in het TextielMuseum

Maar er is meer te zien en te doen voor families in het TextielMuseum. Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe de echte experts de nieuwste dingen bedenken met textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en maak je eigen sokken. Ook voor kleine voetjes vanaf maat 36.

Er is nog meer te zien!

Ook de moeite waard om te bezoeken: de nieuwe tentoonstelling ‘Is it alive?‘ die opengaat op 14 oktober. In deze belevingstentoonstelling trilt, zindert, ritselt, knispert, ademt en zwaait het werkelijk alle kanten op. Ervaar hoe een ruimtelijke installatie door technologie tot leven komt.

Wat is er allemaal te doen? Bekijk hier het programma van alle activiteiten!

Openingstijden TextielMuseum:

Dinsdag t/m vrijdag: 10:00-17:00
Zaterdag & zondag: 12:00-17:00

Entreeprijzen:

Kinderen 0-12 jaar: Gratis
Jongeren 13-18 jaar: €4,00
Volwassenen: €14,50

Alle foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Patty van den Elshout in opdracht van het TextielMuseum.

10 reacties

 1. Ohhh hopelijk mag mijn reactie nog in de hoge hoed? Ik zag dit nu pas voorbij komen… Lijkt me heel interessant. Zeker ook voor onze pubermeiden, die dol zijn op kleding!

 2. Ingrid Van Bockel

  Wat een leuke winactie en een leuke website. Ik zou graag met mijn gezin naar het museum willen gaan. Zeker leuk voor onze dochter die de richting Design en Technology op school volgt.🍀🍀🍀

 3. Froukje Van haperen

  Leuk uitje Om in de vakantie naar toe te gaan. Veel over gehoord, nog nooit geweest.

 4. Sophia Grootjans

  Het is altijd leuk om samen een nieuw museum te ontdekken.

 5. Mode en techniek de perfecte combinatie voor onze dochter. Samen met ons gezin genieten en leren

 6. Ik ben zo enthousiast over dit museum omdat het me zelf heel interessant lijkt! Mocht ik winnen dan neem ik mijn – kersverse – man mee en onze 2 nichtjes die nu al weten dat ze later een baan ‘in de mode’ willen gaan zoeken. We gaan NU alle 4 alvast duimen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.