Amsterdam museum zomer 2018 activiteiten

Zomervakantie in het Amsterdam Museum

Amsterdam museum zomer 2018

Het Amsterdam Museum is er voor iedereen, klein én groot. In de zomervakantie is er weer van alles te doen voor het hele gezin. Je kan ook altijd langskomen en samen met je (groot)ouders op avontuur in Het Kleine Weeshuis of met z’n allen de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA Familietour. En wist je dat kinderen vanaf 2018 gratis entree krijgen? Lees hieronder meer over wat je allemaal kunt doen in het Amsterdam museum zomer 2018.

Het Kleine Weeshuis

In Het Kleine Weeshuis ontdek je samen hoe het leven in een weeshuis van de 17e eeuw eruit zag. Leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én voor (groot)ouders.

Amsterdam museum zomer 2018: DNA familietour – vernieuwd!

Wil je iets te weten komen over de geschiedenis van Amsterdam? Speciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de ‘Amsterdam DNA familietour’. Deze tour is leuk, leerzaam, niet te lang en helemaal gratis (i.c.m. geldige entreeticket). Beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten.

In minder dan een uur lees, hoor en proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, – alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Amsterdam museum is de ideale manier om de stad en bewoners beter te leren kennen.

Burgemeester-spel

Speciaal voor families is het Burgemeester-spel ontwikkeld. Kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot) ouders bekijken samen de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’. Met de kleintjes doe je kijk- en speurspellen, met oudere kinderen denk je samen na over de toekomst van de stad. Wat vinden families belangrijk en onmisbaar in hun ideale stad? Natuur? Ruimte? Rust? Of misschien wel drukte en gezelligheid?

De verschillende opdrachten staan op schakels van een burgemeestersketting. Na elke opdracht kun je een schakel  aan je ketting hangen. Aan het eind zijn de kinderen dan de burgemeester van hun ´mooiste stad´. Het Burgemeester-spel is gratis verkrijgbaar bij de kassa van het Amsterdam Museum zomer 2018.

Praatplaat

Bij onze kassa ligt er in de zomervakantie een gloednieuwe praatplaat klaar. Ben je 3 jaar of ouder óf heb je een broertje of zusje tussen de 3 en 6 jaar dan is het museum vanaf nu nog leuker om te bezoeken. Bij de plaat krijg je kijkvragen mee. Bijvoorbeeld welk dier zie jij op de plaat? En welke dieren zie jij hier in het museum?

Rondleiding met schrijftolk (velowalker) voor het hele gezin vanaf 8 jaar – 12 augustus

Deze rondleiding is voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Ben jij, één van je kinderen of iemand van je familie slechthorend, en wil je wél graag met je gezin op stap om meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan naar onze rondleiding speciaal voor bezoekers met een auditieve  beperking. Ook je vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk van harte welkom.

Met ondersteuning van een schrijftolk (velowalker) brengt de museumdocent de geschiedenis van de stad tot leven in onze nieuwe tentoonstelling Wereld- Stad waar vooral wordt gekeken naar de relatie van de stad met de rest van de wereld.

Tentoonstelling Wereld- Stad Amsterdam

De afgelopen eeuwen hebben de meest uiteenlopende mensen en culturen hun sporen nagelaten in Amsterdam. Op hun beurt lieten Amsterdammers ook hún sporen achter in de wereld. De tentoonstelling Wereld- Stad laat zien hoe deze interactie tussen Amsterdam en de rest van de wereld de stad heeft gemaakt tot het Amsterdam van nu.
Bezoek voor meer informatie over alle activiteiten en mogelijkheden de website van Amsterdam Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.