Het Scheepvaartmuseum: workshops, voorlezen en ontdekken van 3 tot 99 jaar

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Eén ding is zeker, of zoals zeelieden zeggen ‘het staat als een paal boven water’, het is zeer de moeite waard op deze herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum te brengen. Er valt van alles te ontdekken en te doen voor families met kinderen vanaf 3 jaar en vanaf 6 jaar.

Zeeschilders en tekenworkshop

Je komt meer te weten over vader & zoon Willem van de Velde, twee bekende zeeschilders uit de 17de eeuw. Treed als een ware kunstenaar in hun voetsporen met de dagelijkse tekenworkshop Zee van papier. Ontdek de tentoonstellingen zelf met de kijk-en-doe-waaier. Of luister en doe mee met het nieuwe kleutervoorleesprogramma en ga met een enthousiaste gids mee in het familieprogramma Kijken met Potlood.

Waar is Willem in Het Scheepvaartmuseum?

Wist je dat de twee zeeschilders heel verschillend werkten? Willem junior werkte veel met kleur. Zijn vader werkte in zwart-wit en ging ook mee op zijn bootje om zeeslagen vast te leggen op papier. Dat moet gevaarlijk zijn geweest, dat geweld van kanonnen om hem heen, op een klein bootje, midden op zee! Als je goed kijkt in de tentoonstelling Willem van de Velde & Zoon kun je ze op sommige schilderijen ook schetsend op hun bootje zien. En Willen is op meer plekken te ontdekken. Ontdek jij waar Willem is?

Activiteiten in Het Scheepvaartmuseum

  • Ontdek de mooiste kunstwerken luisterend naar muziek met de kijk-en-doe-waaier (6+).
  • Of doe mee met het nieuwe familieprogramma Kijken met een potlood (6+)? Gewapend met potlood en papier ga je samen met een rondleider kijken naar portretten. Welke keuzes hebben zij gemaakt en welke maak jij bij het schetsen?
  • Voor de jongsten (3+) is er een nieuw voorleesprogramma rondom de onderwater wereld!
  • Vlaggen maken
  • Peuterprogramma
  • Fotografie workshop

Heb je zeeën van tijd? Er is nog veel meer te doen: doe de junior-audiotour, bezoek het VOC-schip Amsterdam en de tentoonstelling Het verhaal van de walvis, over de grote zeereus van de oceaan. Je hoeft je geen moment te vervelen!

Kijk voor meer informatie en kaartjes op de website van Het Scheepvaartmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.