Dagje weg naar Groningen

Dagje weg naar Groningen

Verrassende uitjes in Groningen

Een dagje weg naar Groningen is zeker de moeite waard om eens te plannen. De stad Groningen staat al garant voor een leuk dagje uit. Met een dorpse, vriendelijke sfeer, begeef je je toch in een verrassend grote stad. Met de leukste winkeltjes om te shoppen, klassieke architectuur. De meeste mensen hebben Groningen al wel eens bezocht, ook al ligt het niet ‘op de route’. Maar wie rijdt er wel eens door, verder naar het Noorden? Daar is toch helemaal niets? Niets dan uitgestrekte velden, dijken, de zee. Dat is niet helemaal waar. In een half uurtje rijden zonder file ben je bijvoorbeeld in Adventurepark Waddenfun. En je kunt de dag afsluiten met een kopje thee in de Theefabriek.

Klimmen op grote hoogte

De dag begint spannend in Adventurepark Waddenfun. Je klimt met elkaar op acht meter hoogte over een touwparcours. Het is een vernuftig ingerichte boerenschuur met drie lagen klimactiviteit. Je krijgt een uitgebreide instructie. Volwassenen, kinderen, ouderen en mensen met een beperking, iedereen kan meedoen. Je wordt uitgedaagd je grenzen te verleggen. Durf je net dat ene stapje meer en hoger te zetten? Je moet natuurlijk niets, want je grenzen bepaal je zelf en iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Er is goede toezicht, dus gevaarlijk zal het niet snel worden.

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Als je er een dagje van maakt, dan is de volgende leuke stop het gemoedelijke Openluchtmuseum Het Hoogeland, waar het verleden van Groningen nog heel actueel is. Je gaat terug in de tijd. Honderd jaar geleden zag de omgeving van de Groningers er namelijk precies zo uit als in dit museum. In de huisjes slapen kinderen nog in de bedstee. Ook de rest van het interieur ziet eruit als dat van een gewone dagloner. Het museum heeft twintig gebouwen, waaronder een schilderswerkplaats, een smederij en een gasthuis voor oude vrouwen. Vooral voor kinderen is het museum erg leuk, want ze krijgen de kans om zelf eens in een bedstee te kruipen en ouderwetse spelletjes te spelen op het schoolplein.

Naar de zeehonden in Pieterburen

We kennen allemaal de zielige zeehondjes van Lenie ’t Hart wel, maar wist je dat je ze ook kunt bezoeken in de Zeehondencreche? In het Groningse Pieterburen verzorgen zij daar zieke dieren totdat ze weer sterk genoeg zijn om terug te keren naar zee. Je kunt er op bezoek en de dieren van dichtbij bekijken. Tijdens de rondleiding geven medewerkers informatie over de verzorging van de zeehonden en het werk van de Lenie ’t Hartstichting. Indrukwekkend wat zij doen voor deze dieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.