Tentoonstelling 1001 inventions voor jong en oud

1001 uitvindingen tentoonstelling RotterdamDe prijswinnende tentoonstelling 1001 Inventions is een reizende tentoonstelling zoals The art of the brick en Da Vinci – The Genius. Deze reizende tentoonstelling over ‘1001 uitvindingen uit het Oosten’ werd wereldwijd al bezocht door meer dan vijf miljoen mensen. De tentoonstelling gaat deze zomer op 29 augustus 2014 in première in Rotterdam. Eerder was de tentoonstelling in Europa alleen in Londen en Karlstad (Zweden) te zien. De expositie toont bezoekers de wetenschappelijke en culturele ontdekkingen van de moslimbeschaving tijdens de wel duizend jaar durende Gouden Eeuw. Tijdens deze periode werden talloze uitvindingen en ontdekkingen gedaan waarvan wij tot op de dag van vandaag de vruchten plukken.

Interactief voor jong en oud

1001 Inventions is een interactieve tentoonstelling op meer dan 1.000 vierkante meter die de bezoekers weet te boeien en verwonderen en hun kennis zal verbreden. De tentoonstelling biedt bezoekers van alle leeftijden educatief vermaak in de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, spellen en acteurs die op de expositie rondlopen.

Oscarwinaar

1001 inventions tentoonstellingEén van de films die tijdens de expositie getoond wordt, is de film met Oscarwinnaar Ben Kingsley. De film won maar liefst 27 internationale prijzen en vertelt het verhaal van drie studenten die een bibliotheek bezoeken om te onderzoeken hoe de huidige wereld is beïnvloed door de zogenaamde ‘Donkere Tijden’. Ze ontmoeten de bibliothecaris die hen meeneemt op een ontdekkingsreis door de oude Gouden Eeuw met zijn pionierende onderzoekers en wetenschappers.

De expositie is van 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015 in Rotterdam te bezichtigen in het voormalige postkantoor aan de Coolsingel nummer 42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.