Klokhuis Nationale Parken Dag in Almere, op avontuur in de natuur

Ontdek de Nederlandse Nationale Parken op 1 plek

Klokhuis Nationale Parken DagBen jij ook zo benieuwd naar wat er allemaal te ontdekken is in de Nederlandse natuur? En hou je ervan om lekker met je (klein)kinderen op avontuur te gaan? Kom dan op woensdag 1 mei 2019 naar de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag waarop de Nederlandse Nationale Parken én Het Klokhuis samenkomen op 1 plek, en de bezoekers op een uitdagende manier meenemen in wat er in onze natuur te beleven is.

Leuke activiteiten voor kids

Kinderen worden aan de hand van leuke activiteiten bezig gehouden in de natuur. Denk aan Mini-highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes vangen en het beleven van de Dark Sky. Zo maar een greep uit de activiteiten tijdens de Klokhuis Nationale Parken Dag. Ook zijn er boswachters aanwezig, gaan er drie afleveringen van de Klokhuisserie over de Nationale Parken in première én er is natuurlijk een meet-and-greet met onze Klokhuispresentatoren.

Gezonde, blije en bewuste kinderen

Kinderen brengen tegenwoordig twee keer zo veel tijd binnen door als 20 jaar geleden. En dat terwijl kinderen die regelmatig buitenspelen in de natuur blijer en gezonder zijn, zo blijkt uit onderzoek. Ook worden kinderen die regelmatig met natuur in aanraking komen bewuster van de waarde ervan, wat bijdraagt aan de bescherming en het onderhoud van het Nederlandse landschap. Genoeg redenen om naar buiten te gaan dus!

Over Klokhuis Nationale Parken Dag

Op weinig plekken op de wereld vind je zo veel diversiteit aan natuur op een klein oppervlak als in Nederland. Dit is onder andere te zien in onze Nationale Parken, met hun geweldige rijkdom aan plant- en diersoorten. Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland dus helemaal niet uit! In een 7-delige serie van Het Klokhuis laten we zien wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken, en hoe belangrijk het is om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen. En tijdens de Nationale Parken Dag kunnen de Klokhuiskijkers (en hun ouders) dit op een avontuurlijke manier zelf ervaren.

Wat:                  De Klokhuis Nationale Parken Dag
Wanneer:         woensdag 1 mei van 10:00 – 17:00 uur
Waar:                Stadslandgoed De Kemphaan, Kemphaanlaan 4, Almere
Kosten:            Gratis

Meer informatie: www.hetklokhuis.nl/nationaleparken

De Klokhuis Nationale Parken Dag is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.