Vaker reizen? Zo bespaar je geld op reis en thuis!

 Wil jij vaker reizen?

vaker reizen

Vaker reizen*

Reizen kost geld en vaak kun je op reis geen geld verdienen. Er zit dan niets anders op dan veel te sparen om vaker reizen mogelijk te maken. En dan helpt besparen ook. En natuurlijk zijn er goedkope manieren van reizen. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet, die geld besparen als je op reis bent. En ook voor thuis in de voorbereidingsfase. Zo kun je vaker op reis zonder dat het veel moeite kost om het geld bij elkaar te krijgen.

1. Maak gebruik van Couchsurfing of Airbnb

Als je meer wilt reizen en je hebt minder budget dan je zou willen, dan mag je creatief zijn en minder geld uitgeven. Op couchsurfing.org vind je mensen over de hele wereld, die hun bank of logeerbed gratis aan jou ter beschikking stellen. Behalve dat je gratis kunt overnachten, is het ook een mooie manier om direct met de lokale bevolking in contact te komen. Als je meer privacy wilt kun je ook kiezen voor Airbnb. Je huurt dan een heel huis of appartement van een particulier. Als je iets eenvoudigs kiest is dat voordeliger dan een hotel, zeker als je met meerdere personen reist.

2. Bespaar op maaltijden

Ook al ben je in het buitenland, je hoeft niet elke dag uit eten te gaan. Zeker als je een appartement hebt met een keuken, ga dan lekker zelf koken en koop je eten op de markt. En als je dan toch uit eten wilt, kies dan eenvoudige restaurants waar de lokale bevolking ook komt. Natuurlijk moet je onfrisse straatstalletjes in Azië zien te vermijden, maar je kunt vast wel inschatten of voedsel veilig is door te kijken naar de kok en zijn of haar klanten. Meestal is het voedsel in de meest drukke tentjes vers, want daar hoeft voedsel nooit lang bewaard te worden.

3. Onderneem gratis activiteiten

Deze tip lijkt vanzelfsprekend, maar als je hier echt goed op let, kun je echt vaker op reis. Het komt erop neer dat als je geen geld hebt voor iets, dat je dat dan dus ook niet uitgeeft. Er zijn op reis genoeg dingen te doen die helemaal niets kosten. Geniet ervan dat je daar al bent. En geef niet meer geld uit dan je hebt. Maak vooraf een budget van wat je per dag uit kunt geven en bewaak dat goed. Als je de ene dag iets meer uitgeeft, plan dan gelijk een zuiniger dag in om dat op te vangen. Bewaak die balans goed. Het boek ‘The best Things in Life are Free‘ geeft mooie inspiratie en tips voor gratis activiteiten over de hele wereld. Vaker reizen ligt echt binnen de mogelijkheden als je veel gratis activiteiten onderneemt.

4. Bespaar op reizen en gidsen

Hoor jij ook altijd van anderen dat zij goedkoper reizen dan jij online kon vinden. Irritant is dat! Verdiep je er goed in hoe je de goedkoopste ticket kunt vinden en kijk op skyscanner om ticketprijzen te vergelijken. Wees flexibel in de vertrek data en zoek de voordeligste retourvluchten. Reis met alleen handbagage en lees hier hoe je licht kunt pakken met alleen handbagage! En ben je op jouw bestemming aangekomen? Kies dan voor het Openbaar Vervoer in plaats van autohuur. Wil je vooraf daar al wat informatie inwinnen? Kijk dan eens op seat61.com, waar een enthousiaste liefhebber een schat aan informatie verzamelde over wereldwijde OV.

Wil je een stadstour op een voordelige manier beleven? Zoek dan via Google naar “free tour in.. ‘ in combinatie met de stad waar je verblijft. Natuurlijk wil de gids die dan opduikt aan het einde wel een fooi hebben, maar het scheelt je veel geld. Zoek voor bezienswaardigheden een groepje andere reizigers om je bij aan te sluiten. Dat is goedkoper en veiliger dan alleen.

5. Bespaar thuis op vaste lasten

Of je nu op reis bent of niet, je kunt elke maand besparen op je vaste lasten als je goed uitzoekt wat de voordeligste optie voor jou is. Denk aan gas, licht en auto kosten. Heb je wel een auto nodig? En hoe verzeker je die voordelig? En verhuur jij je huis en je auto als je zelf op reis bent? En de zorgverzekering. Kan die voordeliger? De meeste Nederlanders zijn veel uitgebreider verzekerd dan nodig is. Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig? De meeste ziektekosten worden wel vergoed uit de basisverzekering. Je leest er meer over op de website van Independer.

Let ook eens op jouw reisverzekering. Als ziektekosten gedekt zijn in je basisverzekering, moet je die dan nog een keer verzekeren als je op reis gaat? En verzeker jij je voor diefstal en schade op reis? Of neem je gewoon geen waardevolle spullen mee? Als je veel reist is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper.

Ga je op reis met kinderen? Check dan ook eens de website op avontuur met kids voor leuke win acties voor dagjes uit, speelgoed en activiteiten.

Heb jij nog meer tips om te besparen op reis of thuis? Om vaker reizen gemakkelijker te maken? Laat het ons weten door hieronder jouw reactie achter te laten.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in november 2017, in juni 2023 vulde ik deze aan met meer tips.
In dit artikel maak ik gebruik van Affiliate links. Wat betekent dat? Als jij iets koopt via zo’n link, dan verdien ik een klein percentage voor mijn doorverwijzing. Jij betaalt niets extra, maar je helpt mij om gratis artikelen te kunnen blijven schrijven voor jou!
* wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Hier lees je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.