Koffer pakken voor op reis? Zo pak je licht!

Koffer pakken voor op reis

Koffer pakken

Als we op vakantie gaan nemen we eigenlijk altijd te veel spullen mee. We nemen mee wat we denken aan te zullen trekken en voor de zekerheid nog wat extra, want je weet maar nooit. Het resultaat is dat we tijdens onze vakantie met kilo’s overtollige spullen lopen te sjouwen. En dat terwijl je in de vakantie juist los mag laten. Even vrij van extra ballast en genieten van vrijheid en avontuur. Hoe wendbaarder je bent, hoe vrijer jij je voelt. Hoe kun je jouw koffer pakken zonder te veel mee te nemen? ‘Traveling light’ doe je zo!

Gebruik een kleine tas

Kies om te beginnen een kleine tas of rugzak, waarmee je gemakkelijk een paar uur zou kunnen lopen. Een rugzak is eigenlijk het prettigst omdat je daarmee echt wendbaar bent. Je kunt lopen of ander vervoer gebruiken, zonder dat je bagage ooit een probleem vormt. Het voordeel van een kleine tas is dat je er simpelweg niet veel in kunt stoppen, dus ook geen gevaar loopt om teveel kilo’s mee te sjouwen. Je moet dus wel echt kritisch zijn met pakken.

Rol je kleding op

Om zuinig om te gaan met de ruimte in een kleine tas, kun je het beste je kleding oprollen. Maak rolletjes van al je items op dezelfde lengte of breedte van je tas. Zo benut je de ruimte optimaal en houd je het overzichtelijk. Bijkomend voordeel is dat je kleding kreukvrij overkomt. Doordat je bij oprollen geen vouwen maakt, komen zelfs overhemden weer netjes uit je tas tevoorschijn.

Kleine toiletartikelen

Als je alleen met een rugzak reist, kun je deze ook in het vliegtuig als handbagage meenemen. Dat scheelt weer inchecken van bagage en wachten bij de band na het einde van de vlucht. Neem dan wel mini verpakkingen van deodorant, tandpasta en dagcrème mee om geen problemen te krijgen bij het inchecken in verband met vloeistoffen. Op jouw bestemming loop je de eerste dag naar een drogist of supermarkt en koop je lokale shampoo en douchegel om ter plekke te gebruiken en na je vakantie weer achter te laten.

Pak voor maximaal een week

Pak altijd maximaal voor een week. Ook al ga je vier weken op vakantie. Neem je favoriete kleding mee, die je graag draagt en spoel het even uit als het niet meer fris is. Als je naar een warm land gaat, loop je toch de helft van de tijd in bikini of zwembroek en draag je dunne luchtige kleding, die snel droogt. Neem een warme trui mee en doe die aan op je reisdag. Dat scheelt ook weer ruimte in je tas of rugzak. Zo wordt je koffer pakken echt een feest!

Behalve het gemak van weinig kilo’s te hoeven dragen, zal je zien dat weinig bagage je een extra gevoel van vrijheid en avontuur geeft. Probeer je dat alvast voor te stellen als je aan het pakken bent. Het grote loslaten is dan al begonnen!

Ben je toch teveel gehecht aan je eigen shampoo en dagcrème? Koop dan deze lege verpakkingen van maximaal 100 ml. Die mogen in je handbagage:

In dit artikel maak ik gebruik van Affiliate links. Wat betekent dat? Als jij iets koopt via zo’n link, dan verdien ik een klein percentage voor mijn doorverwijzing. Jij betaalt niets extra, maar je helpt mij om gratis artikelen te kunnen blijven schrijven voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.