Theater voor kinderen van 0 tot 6 jaar

Theater voor kinderen

Kunst voor kinderen

Ook jonge kinderen hebben recht op kwaliteitskunst. Daarom schept Stichting 2+ Producties, de stichting achter het 2turvenhoog festival, al meer dan twintig jaar ruimte voor het maken en presenteren van voorstellingen en installaties aan de allerkleinste kinderen (0-6 jaar) en de mensen om hen heen. Zodat kinderen, kunst en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en wederzijds inspireren. Theater voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

2 Turven hoog festival in Almere

Van 22 tot en met 26 oktober vindt het 2Turvenhoog festival weer plaats in Almere. En het kan doorgaan met COVID proof anderhalve meter afstand voor het publiek. Speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Bekijk het programma en de mogelijkheid om kaarten te reserveren op de website van 2turvenhoog.nl.

Over 2 Tuven Hoog, Theater voor jonge kinderen

2turvenhoog begeleidt theatermakers door het jaar heen om werk te ontwikkelen in ontmoeting met de doelgroep jonge kinderen van 0 tot 6 jaar. Hiermee creëren zij een doorlopende proeftuin met ‘Jong Beginnen’ waarin 2turvenhoog samenwerkt met kunstenaars, peuterspeelzalen en theaters om op peuterspeelzalen ruimte te maken voor onderzoek. Op dit moment werken zij samen in Den Haag met het Laaktheater & Stichting JongLeren en in Almere met de Schoor, Gemeente Almere en 15 zelfstandige kinderopvang organisaties.

In ‘Jong Beginnen’ werken kunstenaars, peuterspeelzalen en theaters nauw met elkaar samen. Ook de ouders en pedagogisch medewerkers worden betrokken. De beeldend kunstenaars, dansers, theatermakers of muzikanten gaan naar de kinderen toe in de peuterspeelzalen in de wijk, om onderzoek te doen naar het werk wat zij maken voor deze doelgroep. Doordat de kunstenaars ook aan het onderzoeken zijn is het contact met de kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders gelijkwaardig. Zij geven geen workshops, het gaat om de ontmoeting en de uitwisseling.

Laat ons weten wat je van de voorstellingen vond? Dan kun je anderen ook enthousiast maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.