Ouwehands Dierenpark Rhenen

IJsberen in Puwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark was het eerste dierenpark in Europa met een berenbos. Het is opgezet als een veilig verblijf voor bruine beren die bedreigd werden. De meeste van die beren waren, voordat ze in Ouwehands Dierenpark kwamen, dansbeer of circusbeer. Je kunt via een loopbrug de beren bekijken. Dat kan zonder dat je de dieren stoort. Ze hebben veel bewegingsvrijheid. Het gebied waar de beren leven is 2 hectare groot en bestaat al sinds 1993. Kinderen kunnen veel te weten komen over de bruine beer door moderne educatieplekken.

Klik op de banner voor meer informatie en kaartjes bestellen!

Reuzenpanda’s in Ouwehand Dierenpark

Er leven reuzenpanda’s in Ouwehand Dierenpark. Ze heten Xing Ya en Wu Wen en hebben een jong: Fan Xing. Ze leven in Pandasia, zoals hun leefgebied in Ouwehands Dierenpark heet. Het is één van de mooiste pandaverblijven ter wereld.

Jonge Afrikaanse olifant Bumi

Je kunt in Rhenen het jonge Afrikaanse olifantje Bumi bewonderen. Bumi is inmiddels ruim een jaar oud en speelt de hele dag. Hij speelt met blokken hout, gevlochten brandslangen en fitnessballen. Het is een feest om naar te kijken! 

Bonobo’s en Gorilla’s

Bonobo’s zijn mensapen, die vroeger tot de Chimpansees werden gerekend. Ze vertonen echter heel ander gedrag. Ze bedrijven de vrije liefde en de vrouwtjes bepalen zelf met wie ze wel of niet paren. Naast Apenheul kun je de Bonobo’s nu ook in Ouwehands Dierenpark bewonderen. Er is ook volop gelegenheid voor avontuur! Ga bijvoorbeeld op avontuur in ‘Gorilla Adventure’ en hang de beest uit in RavotAapia, de grote overdekte speeljungle.

IJsberen van dichtbij

Bij het IJsberen verblijf kun je letterlijk neus aan neus komen te staan met de ijsberen. Je kunt deze indrukwekkende dieren van heel dichtbij bewonderen.

Klik op de banner voor meer informatie en kaartjes bestellen!

Ontmoet al deze bijzondere dieren en nog véél meer in Ouwehands Dierenpark. Je leert over hun natuurlijke leefgebied en de bedreiging van hun wilde soortgenoten. Wat kun jij eigenlijk doen om deze dieren te beschermen in het wild? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.