Schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs

Natuurhistorischijs4

De Schaatsbaan Rotterdam is open én heeft een primeur: de eerste Nederlandse ijsmammoet. In Het Natuurhistorisch IJs onder de zogenoemde funbaan, ligt namelijk een levensgrote wolharige mammoet – de Yukagir mammoet – precies zoals het uitgestorven dier met huid en haar in het Siberische ijs gevonden werd. De mammoet(illustratie) is een outdoor verlenging van de tentoonstelling Opgeraapt Opgevist Uitgehakt in Natuurhistorisch Museum Rotterdam, waar echte fossiele (mammoet)botten te zien zijn.

LET OP: Deze actie was jaren geleden in 2013. Maar je kan natuurlijk nog steeds schaatsen op Schaatsbaan Rotterdam. Kijk voor openingstijden op schaatsbaanrotterdam.nl

Als bezoeker van de schaatsbaan ervaar je zo de prehistorie van heel dichtbij, wat met name voor kinderen natuurlijk heel spannend is. De actie is een samenwerking tussen Schaatsbaan Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het illustratorsduo Miel Krutzmann en Telmo Pieper en reclamebureau Nobla. Alle betrokken partijen hebben belangeloos meegewerkt aan dit project.

Op vertoon van je toegangskaartje van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, kan je tot en met 1 maart gratis komen schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs en met je toegangsticket van Schaatsbaan Rotterdam krijg je t/m 1 maart 50% korting op de reguliere toegangsprijs van het museum.

Onder de leukste foto’s op Het Natuurhistorisch IJs, die via Facebook, Twitter en/of Instagram gedeeld worden met Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Schaatsbaan Rotterdam, worden meerdere (echte!) fossiele botten verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.