Kroatië met kinderen: Top 5 lijstje van de leukste uitjes

Trakošćan
Trakošćan

In Kroatië hoeven de kinderen geen moment stil te zitten. We hebben een top 5 gemaakt van de leukste uitjes:

  1. Spetteren in een waterpark

Het nieuwste en vetste waterpark van Kroatië heet Aquacolors en het ligt in Poreč. Het is pas anderhalve maand open. Het park heeft twaalf verschillende glijbanen die geschikt zijn voor alle leeftijden. De kleintjes vermaken zich op de “turtle slide” terwijl de oudere kinderen zich kunnen wagen aan de “looping rocket” (als ze durven).

http://www.aquacolors.eu/

  1. Op een dinosaurus rijden in Funtana
Dinosauriërpark Funtana

Een andere leuke activiteit in de buurt van Poreč… 200 miljoen jaar geleden werd de aarde bewoond door dinosauriërs. Nu kan je ze bewonderen in het dinosauriër themapark Funtana, dat in een oude steengroeve is gevestigd op tien minuten rijden van Poreč. De dinosauriërs zijn niet alleen levensgroot, maar ze kunnen ook bewegen.

http://dinopark.hr/en/

  1. Op priatenavontuur in Omiš
Zee kajakken in Omis - Luca Tambaca

Liever een actieve en sportieve vakantie? Ga dan naar Omiš. Je kunt hier raften en kajakken over de rivier Cetina, zeilen langs de prachtige kust, bergbeklimmen in de heuvels en de parchtigste duiken maken in de zee. En wist je dat hier vroeger piraten woonden? De piraten van Omiš werden over de hele wereld gevreesd. Als je de legendes niet gelooft, dan kan je het met je eigen ogen zien; Elk jaar wordt de beroemde slag uit de 13e eeuw tussen de piratenkoning Malduk en de Venetiaanse vloot nagebootst in de haven van Omiš. Dit jaar vindt het plaats op 18 augustus.

http://www.omisriviera.com/

  1. Op safari op Brijuni

Kan je geloven dat er olifanten, zebra’s en lama’s leven in Kroatië? Je vindt ze in het safaripark op het eiland Brijuni. Brijuni is een natuurpark voor de kust van Pula. Het park is gemakkelijk te verkennen met een safari-jeep of een treintje.

  1. Kastelentocht in Hrvatsko Zagorje

Liever iets cultureels? De sprookjesachtige kastelen en Middeleeuwse ruïnes van Hrvatsko Zagorje zijn een hoogtepunt voor elke ridder of prinses. Nergens anders in Kroatië vind je zo veel kastelen als in deze regio ten noorden van Zagreb. Het Trakošćan kasteel is het meest beroemde kasteel met een indrukwekkende wapenkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.