Het Amsterdamse Bos & Middeleeuws Spektakel

het amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos wordt op 15 & 16 augustus 2015 een weekend lang omgetoverd tot een prachtig Middeleeuws dorp tijdens het Middeleeuws Spektakel.

Middeleews weekend

Na de succesvolle editie in Dordrecht strijkt het Middeleeuws Spektakel op 15 en 16 augustus neer in het Amsterdamse Bos. Een weekend lang wanen bezoekers van alle leeftijden zich in een prachtig Middeleeuws dorp, waar stoere ridders op paarden rijden, roofvogelshows worden gehouden en verschillende muzikale optredens plaatsvinden. De ridders en jonkvrouwen bieden jong en oud een onvergetelijke dag in een oogstrelend mooie en authentieke Middeleeuwse setting.

Het Amsterdamse bos

Het Middeleeuws Spektakel is een rondreizend tweedaags evenement en deed eerder al Dordrecht aan, waar de vele bezoekers genoten van de sfeervolle ambiance en bijzondere Middeleeuwse activiteiten. Nu kunnen bezoekers zich een weekend lang in het Amsterdamse Bos genieten van de Middeleeuwen. Er is zoveel te beleven tijdens het Middeleeuws Spektakel, dat je algauw ogen en oren tekort komt!

Ambachten bekijken en uitproberen

Bij ’t Ambachts Ghylde kunnen bezoekers verschillende ambachten uit de Middeleeuwen bekijken en uitproberen. Van mandenvlechten tot vuur maken of het proeven van heerlijke Middeleeuwse snoepjes: hier zie je allerlei leuke ambachten en producten uit de Middeleeuwen. Bij smederij Roodbaert kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Net als in de Middeleeuwen is er een sprookspreker aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.

Muziek uit de oude tijd

Geen Middeleeuws Spektakel zonder sfeervolle muziek! De Keltische Pagan Rock Band The Dolmen zweept het publiek op met een enorme energie en veelzijdige muziek. Van traditionele Keltische liederen tot sfeervolle ballads of eigen songs: de muziek van The Dolmen zal een breed publiek aanspreken. Ook Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt, is van de partij. De Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.

Ridderdiploma voor dappere kinderen

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

Het Middeleeuws Spektakel is een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie!

Dit artikel komt uit 2015 en dit jaar zijn er misschien geen Middeleeuwse Spektakels in de hoofdstad, maar wel op andere plekken in het land. Check de agenda op www.joleijt.nl voor data en plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.