Erop uit met de kinderen Festival Vondelpark Amsterdam

vondelpark festivalHet Vondelpark bestaat 150 jaar en om dat te vieren wordt voor de eerste keer het Vondelpark Festival gehouden. Op zaterdag 14 juni is heel Nederland welkom in het park. Ga erop uit met de kinderen, want het Vondelpark en daarmee ook het festival zijn niet compleet zonder ouders mét hun kinderen. Het park is die dag zeker kidsproof. Zo kunnen de allerkleinsten meezingen met Nienke van Z@ppelin die bekende liedjes ten gehore brengt en lezen bekende Amsterdammers onder wie Eric van Tijn, Tygo Gernandt en Job Cohen voor uit bekende kinderboeken. Zangeres Do heeft haar groentevriendjes van Olvarit meegenomen en je kunt samen met hen op de foto. Het kinderkookkafé is door Smilde Bakery en Maak je Taart ingericht tot een heus taste laboratorium. Leef je uit met taarten bakken en het proeven van allerlei ingrediënten. Voor de cool factor is er een roller disco en skate les en bij Tennisclub Kattenlaan kun je een tennis clinic volgen. Ook kun je, hoe kan het ook anders, genieten van oud-Hollandse spelletjes als zaklopen en Ganzenbord.

Voor ouders en kinderen

Lekker erop uit met de kinderen, maar ook voor ouders is er volop te beleven. Zij kunnen onder andere genieten van concerten met klassieke muziek op het bordes van VondelCS, de grootste picknick van Nederland, het speciale Celebration@ the Park concert en rondleidingen door de natuur van het park. Daarnaast is er een Silent Disco, een bootcamp, een serie lezingen en diverse andere culturele activiteiten. Kortom, aandacht voor iedereen. Het festival vormt het podium waar iedereen aan elkaar kan laten zien waarom het Vondelpark voor hen bijzonder is. Het festival is een initiatief van Stadsdeel Zuid en Vereniging Vrienden van het Vondelpark. De organisatie van het festival is in handen van Kingcanary.

Het groene hart van Amsterdam

Er is geen park in Nederland dat zoveel bezoekers trekt als het Vondelpark, niet alleen uit Amsterdam maar uit alle windstreken van de wereld. Het park biedt de bezoekers natuur, cultuur, sport en recreatie. Het festival is een hommage aan die diversiteit. De stad Amsterdam viert het 150-jarig bestaan samen, want het Vondelpark is van en voor iedereen. Sinds 1864 is het Vondelpark het groene hart van Amsterdam. Het beroemde park is een rijksmonument dat elk jaar ongeveer twaalf miljoen bezoekers trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.