Amsterdam museum in de meivakantie met kids

Amsterdam museum

In de meivakantie 2018 heeft Amsterdam museum een familieprogramma voor kinderen. Vind meer informatie op  www.amsterdammuseum.nl

In de meivakantie elke woensdag en zondag extra familieactiviteiten! Voor de hele familie met kinderen tussen de 4-12 jaar.

Rondleiding Gouden Eeuw

Wil jij met je kinderen alles over de Gouden eeuw ontdekken? Bezoek dan deze meivakantie het Amsterdam Museum van 28 april tot en met 6 mei 2018. Je krijgt een rondleiding en je hoort het boeiende verhaal van deze periode aan de hand van bijzondere voorwerpen. Jurriaan Pool speelt een rol in het verhaal. Hij is een weesjongen die toen in het Burgerweeshuis – wat nu het Amsterdam Museum is- woonde. Je hoort en ziet hoe het leven in een weeshuis was. Wat aten de kinderen daar toen? Met welk speelgoed speelden zij? En welke kleding droegen zij?

Wat: instap-rondleiding
Datum: zondag 29 april, woensdag 2 mei, zondag 6, woensdag 9 mei en zondag 13 mei.
Tijd: start 15.00 uur
Duur: een uur
Leeftijd: voor de hele familie (met kinderen tussen de 4-12 jaar)
Ouders: ook leuk voor (groot)ouders!
Kosten: gratis, exclusief entree (kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis)
Locatie: Amsterdam Museum
Max. aantal deelnemers: 15 (jong  en/of oud)
Aanmelden: via de website of bij de kassa op de dag zelf. VOL = VOL

Ook in het Amsterdam Museum

Het Kleine Weeshuis (elke dag van 10.00-17.00uur)
voor de hele familie (met kinderen tussen de 4-12 jaar)
Ervaar het leven in een weeshuis in de 17de eeuw. In het hart van Amsterdam, dat toen een welvarende handelsstad was. Ontdel hoe de weeskinderen leefden in de slaapzalen, de eetzaal en de leslokalen. En ook een eigen koeienstal voor verse melk. Zoek de verstopte dieren of laat Jurriaan de weesjongen je rondleiden (vanaf 7 jaar).
Of kies voor de DNA familietour (elke dag van 10.00-17.00uur) voor de hele familie (met kinderen tussen de 4-12 jaar). Amsterdam DNA familietour’. Deze tour is leuk, leerzaam, niet te lang en helemaal gratis. In minder dan een uur lees, hoor en proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de haven, de grachten, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen. Alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Kijk hier voor meer informatie over alle activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.