Huisvrouw rijdt Renault Espace

Renault Espace occassion

Ingezonden verhaal van een lezer.

‘Je bent wat je rijdt,’ las ik hier op haarauto.nl. In dat geval ben ik een tweedehands Renault Espace, die helemaal onder de modder zit… Ik weet dan wel niet veel van auto’s, maar dat kan volgens mij niet veel goeds betekenen.

Tweedehands auto kopen

We kochten onze tweedehands Renault Espace via via. We kozen voor tweedehands omdat een nieuwe auto veel te duur zou zijn. Maar dat komt nog bij dat ik er ook het geld niet voor óver heb. Auto’s boeien mij niet. Voor mij zijn ze niet meer dan een vehikel dat ze me van A naar B brengt. Het enige wat me enigszins interesseert is de kleur van een auto. Ik houd van auto’s in leuke, vlotte kleuren. Bijvoorbeeld kanariegeel, appeltjesgroen of zonnig oranje!

Lastiger kiezen bij tweedehands auto

Het nadeel van tweedehands een auto kopen, is dat je minder te kiezen hebt dan als je een nieuwe auto koopt. Onze Renault Espace is dan ook saaier dan saai: donkergrijs. Het is dat hij zo onder de modder zit, anders zou ik hem echt niet herkennen tussen de vele andere saai gekleurde auto’s.

Als je tweedehands een auto koopt is het belangrijk dat je iemand meeneemt die wél interesse heeft in auto’s en bovendien kennis van zaken. Anders kom je misschien thuis met wat ze in het Engels een ‘lemon’ noemen. Een auto waar op de hoek van de straat al een paar wielen afvallen.

Wat zegt het interieur van je auto over jou?

Goed, een auto zegt dus iets over jou, maar hoe zit het met het interieur van je auto? Wat zegt dát over jou? Is jouw auto een rijdende vuilnisbelt, of ziet hij er van binnen uit alsof je hem een half uur geleden gekocht hebt? Het spijt me te moeten zeggen dat het interieur van onze Renault Espace de modder aan de buitenkant matcht… Er slingeren nieuwsbrieven van school rond, lege Big Mac doosjes en ik rijd al twee weken rond met twee vuilniszakken met kleding die ik moet wegbrengen. Soms slingert er ook nog glaswerk rond dat eveneens moet worden weggebracht.

Stickers op je auto

Sommige mensen gebruiken stickers om een statement te maken met hun auto. Een heel bekende sticker is ‘Baby aan boord’. Maar er zijn ook religieuze stickers en in Amerika zie je veel stickers met het getal 26.2. Dat betekent dat de chauffeur een marathon heeft gelopen.

Naast bumperstickers heb je ook van die leuke plakplaatjes in de primaire kleuren rood, geel, groen en blauw. Die zijn speciaal voor kinderen om lange autoritten op te fleuren. Hoewel veel kinderen denk ik liever een dvd-tje kijken dan met die plakplaatjes in de weer te gaan.

Tip: Gebruik je tijd in de auto nuttig

Is jouw auto interieur niet zo netjes als je zou willen? Dan is hier een handige huishoudelijke tip: gebruik dan de tijd dat je moet wachten voor een stoplicht of in de file nuttig. Zorg dat je altijd een plastic tasje in je auto hebt liggen, en doe daar bij elke verplichte stop de rommel in. Eenmaal thuis gooi je het in de grijze container, en je hebt weer een keurig nette auto!

Wat zegt jouw auto over jou? Of denk je daar nooit over na? Heb jij een leuk verhaal over jouw auto? Stuur het dan op naar Vivienne via info@haarauto.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.