Stoere vrouwen film: Only God Forgives NU nog even in de bioscoop

Godfathers move over: godmothers aan de top. Vrouwen zijn de slimste criminal masterminds!
Waar de wereld jarenlang gedomineerd werd door het zwakke geslacht (mannen!), zijn het langzaam maar zeker de vrouwen die de dienst uit gaan maken. En terecht! Niet dat we behaarde feministen zijn, maar het is een feit dat steeds meer vrouwen topfuncties bekleden: business babes zoals Olcay Gulzen, Linda de Mol en Daphne Deckers wisten hun eigen imperium met succes op te zetten. Doorzettingsvermogen, een goed stel hersens en vrouwelijke charme is een killercombinatie. En dat bleef ook niet onopgemerkt in Hollywood. De nieuwste film van Ryan Gosling en Nicolas Winding Refn, die samen Drive maakten, heet Only God Forgives en Kristin Scott Thomas speelt hierin een Donatella Versace-achtige criminal mastermind. Vanaf nu is ze als powerchick te bewonderen in de bioscoop. De bad ass babes zien we steeds vaker terug in films! We hebben de top vijf ‘Godmothers’ voor je op een rij gezet. Het bewijs dat vrouwen wel degelijk hun mannetje weten te staan in de gevaarlijke setting van de onderwereld!

Zoe Saldana5. Colombiana – Zoe Saldana
Zoe Saldana is in Colombiana bepaald geen gangsterliefje. De keiharde huurmoordenaar werkt voor haar oom in Chicago, maar zoals vaak gebeurd kan ze het verleden niet laten rusten. Niet gek, als je op je 10de ziet hoe je ouders in Colomibia voor je ogen worden afgeslacht. Niets drijft haar meer dan het uitvinden wie de moordenaars van haar ouders zijn.

Faye dunaway4. Bonnie & Clyde – Faye Dunaway
Het is misschien wel het bekendste criminele duo: Bonnie & Clyde! Als er iemand is die banken overvallen romantisch kan doen lijken, is het Faye Dunaway wel in deze all-time klassieker. Faye laat zien dat de misdaad nog steeds heel stijlvol kan zijn. De verkoop van baretten rees niet voor niets tot onvoorstelbare hoogten nadat deze film in 1967 uitkwam. Hoewel Faye er nog zo snoezig uitziet en zich als een echte dame gedraagt, is dit geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!

Uma Thurman3. Kill Bill – Uma Thurman
Niemands wraak is zo zoet als die van Uma Thurman in Kill Bill. Een dame die jarenlang deel uitmaakte van een elitegroep huurmoordenaars daar ga je niet mee sollen. Daar maakte Bill een grote fout, want toen hij een poging deed de blondine te vermoorden en dit mislukte, was hij zijn leven niet meer zeker. De sexy zwaardvechtende chick zette alles op alles om wraak te nemen en een bloedspettertje meer of minder werd daar niet bij geschuwd.

Sharon Stone2. Basic Instinct – Sharon Stone
Een schrijfster van misdaadromans die de inspiratie voor de moorden uit haar eigen leven haalt, dat is Sharon Stone in Basic Instinct. Veruit een van de bekendste scènes van een film door een Nederlandse regisseur, Paul Verhoeven, draait om dit moordwijf. Het moment dat de verdachte Sharon Stone haar benen sexy over elkaar slaat tijdens een politieverhoor, waarbij de monden van de heren politie verbaasd open vallen als blijkt dat mevrouw Stone niets onder haar jurkje blijkt aan te hebben. Wat een lef, dat is nog eens gebruik maken van je vrouwelijkheid!

Kristin Scott Thomas1. Only God Forgives – Kristin Scott Thomas
Op haar killerheels, voorzien van platinablond haar en ijzige blik laat Kristin Scott Thomas in Only God Forgives, zien dat vrouwen ook prima criminele masterminds kunnen zijn. Kristin laat niets heel van het beeld dat we van haar kennen uit eerdere films; elegant, vriendelijk en ingetogen. Ze gaat over lijken. In Only God Forgives staat ze niet alleen aan het hoofd van een criminele organisatie, ze is ook nog moeder (van de heerlijke Ryan Gosling). Denk hierbij niet aan het gezellige moedertype dat je eerder hebt gezien van Kristin, maar een dodelijke Donatella Versace look-a-like. Familie en eer staan echter hoog in het vaandel, zoals bij de meeste moeders. Als haar ene zoon wordt vermoord zet ze alles op alles om wraak te nemen.

Only God Forgives draait nu in de bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.