Waze: mobiele & sociale navigatie

waze mobiele navigatie

door: Vivienne Westerhoud.
Ken jij Waze al? Waze is mobiele en sociale navigatie. Voor en door automobilisten. Deze navigatie voor in je auto kun je gratis downloaden als app op iPhone, Blackberry en Android mobiele telefoons. In de US en andere delen van de wereld zijn al miljoenen automobilisten die met Waze reizen.

Gratis download

Voordeel is ten eerste natuurlijk dat het gratis is! Maar ook de mogelijkheid voor gebruikers om realtime file informatie of wijzigingen in het wegennet aan te geven is handig voor alle gebruikers. Hoe meer gebruikers er in een bepaald gebied rijden, hoe meer up-to-date informatie er zal zijn over het wegennet en verkeer. Is er file op de A28? Een van de gebruikers kan dan een route aangeven, waarvan hij of zij weet dat deze handig is. Vaak weet je die routes alleen als je zelf vaak in die buurt rijdt. Nu kun je die delen met alle Waze gebruikers.

Socal Media

Ik kreeg de tip om Waze te gebruiken van Josje Feller. Ik plaatste een oproep op Facebook omdat mijn TomTom uit mijn auto gestolen was. Het was een oud ding, maar ik wilde niet meer dan honderd euro uitgeven aan een nieuwe. Een vriend had gelukkig nog een oud exemplaar in de la liggen voor me. Maar ook deze tip over Waze wilde ik eens uitproberen. En met succes! Je kunt ook via Facebook connectie maken met Waze, zodat je vrienden kunnen zien waar je bent. Misschien wil niet iedereen dat, maar het is een leuke optie!:)


LEES OOK: Hoe werkt een auto? In het kort
EN Actief dagje weg met vrienden of familie in Groningen


Deel je ervaringen

Door jouw ervaringen op de weg te delen, maak je het wegennet toegankelijker en overzichtelijker voor de andere weggebruikers. Hier zie je een test door consumentenbond.

Als enige nadeel wordt wel genoemd dat je online moet zijn en daardoor in het buitenland erg duur is om te gebruiken in verband met prijzig dataverkeer op je mobiele telefoon. Voorlopig dus vooral handig om in eigen land van A naar B te komen. Maar: ik gebruikte de app zelf tijdens een reis door Frankrijk. En met twee maanden en best veel kilometers, maakte ik mijn dataverkeer niet eens op. Ik had wel wifi op alle plekken waar ik overnachtte. Dus ik gebruikte mijn dataverkeer alleen voor Waze navigatie.

Hieronder zie je een video van de consumentenbond met een review:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.