Do’s en don’ts bij het kiezen van de perfecte auto voor vrouwen

Kiezen auto voor vrouwen

Do’s en don’ts bij het kiezen van de

perfecte auto voor vrouwen*


Als vrouw kan het soms lastig zijn om de perfecte auto te vinden die aan al je wensen voldoet. Er zijn zoveel verschillende merken, modellen en opties om uit te kiezen. Waar moet je op letten en wat zijn de do’s en don’ts bij het kiezen van de perfecte auto voor vrouwen? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Do’s bij het kiezen van de perfecte auto voor vrouwen

1. Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een auto, is het belangrijk om te weten wat je budget is. Bedenk hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een auto en houd hierbij rekening met eventuele bijkomende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

2. Maak een wensenlijstje

Schrijf op wat je belangrijk vindt in een auto. Denk hierbij aan zaken als het formaat, het aantal deuren, de kleur en het brandstoftype. Denk ook aan eventuele extra opties zoals een ingebouwd navigatiesysteem of een panoramadak. Door je wensen op een rijtje te zetten, wordt het makkelijker om gericht te zoeken naar de perfecte auto.

3. Doe onderzoek

Kijk op internet om je te oriënteren op de verschillende automerken en modellen die passen bij jouw wensen en budget. Lees ook reviews en ervaringen van andere vrouwen om een beter beeld te krijgen van de auto’s die je op het oog hebt.

4. Proefrit maken

Heb je een aantal auto’s op het oog die aan je wensen voldoen? Maak dan een proefrit om te ervaren hoe de auto rijdt en of deze echt bij je past. Let tijdens de proefrit op zaken zoals het zicht rondom, het comfort van de stoelen en de bediening van het dashboard.

5. Onderhandel goed

Als je eenmaal de perfecte auto hebt gevonden, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Wees niet bang om te onderhandelen en vraag eventueel om extra’s zoals een gratis onderhoudsbeurt of een set winterbanden.


LEES OOK: Je autoband verwisselen in 10 stappen!

EN FIAT 500 en Abarth wat hebben die met elkaar te maken?

EN bekijk onze rubrieken met uitjes voor kinderen en Vakanties & Reizen


Don’ts bij het kiezen van de perfecte auto voor vrouwen

1. Impulsieve aankoop

Eerlijk is eerlijk, vrouwen zijn goed in het doen van impulsaankopen. Dat kan alleen echt niet met een auto! Laat je niet verleiden tot een impulsieve aankoop. Neem de tijd om verschillende auto’s te vergelijken en maak een weloverwogen keuze.

2. Alleen op het uiterlijk afgaan

Hoewel het uiterlijk van een auto belangrijk is, moet je ook letten op zaken zoals de betrouwbaarheid, het brandstofverbruik en de onderhoudskosten. Zorg dat je je daar dus goed in verdiept.

3. Onvoldoende aandacht voor de technische aspecten

Laat je niet alleen leiden door het design en de kleur van de auto, maar verdiep je ook in de technische aspecten. Kijk bijvoorbeeld naar de SHM Transmissie, die zorgt voor een soepele en efficiënte overbrenging van het motorvermogen naar de wielen. Ziet het er onder de motorkap netjes en ‘droog’ uit? Dat is een goed teken. Zie je overal smeer en olie? Dan lekt er wellicht het één en ander. Dat is een no-go!

4. Te veel betalen

Doe onderzoek naar de marktwaarde van de auto die je op het oog hebt en zorg ervoor dat je niet te veel betaalt. Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders en houd rekening met eventuele bijkomende kosten. Zoals bijvoorbeeld banden, die weinig profiel meer hebben. Een set nieuwe banden kost al snel een paar honderd euro.

5. Vergeten om de autoverzekering te regelen

Zorg ervoor dat je, voordat je de auto ophaalt, een passende autoverzekering hebt afgesloten. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Je moet meestal inschatten hoeveel kilometer per jaar je ongeveer wil gaan rijden. Dat heeft invloed op je premie.

Met deze do’s en don’ts in gedachten ben je goed voorbereid om de perfecte auto te vinden. Succes met je zoektocht en geniet straks van je nieuwe auto!

* wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.