Fiat en de ‘Bella Italia” 500

Fiat500
Fiat

Italiaanse auto’s hebben iets unieks. Ze zijn vrijwel altijd stijlvol, kunnen hard en hebben de opvallendste designs. Italië staat natuurlijk bekend om haar verschillende racemonsters van de merken Lamborghini, Ferrari en Maserati, maar een Italiaanse auto hoeft niet altijd snel te zijn om goed te kunnen presteren of degelijk te zijn.

Speciaal model Fiat

Een voorbeeld daar van het is Italiaanse automerk; Fiat. Fiat (Fabbrica Italiana Automobil Torino) werd in 1899 opgericht door Giovanni Agnelli in Turijn. Sinds de oprichting produceerde Fiat diverse auto’s die veel verkocht werden, zoals de 127, 500, de Uno, Punto, Brava, Bravo en zelfs de tot lelijkst benoemde auto ooit: de Fiat Multipla. In 2010 werd het bedrijf opgesplitst in twee onderdelen. Één voor de automerken, waaronder ook Ferrari en Maserati en een onderdeel voor de overige activiteiten. Laten we één model er specifiek uitlichten, de Fiat 500, want dit model heeft iets heel speciaals.

De terugkeer van de Fiat 500

Er zijn maar weinig automerken die kunnen zeggen dat ze een eerder succesnummer wederom met succes op de markt hebben gebracht. Fiat kan hier met de 500 echter over meepraten. Het model dat in 1957 voor het eerst van de productieband afrolde, was voor veel Italianen en ook buiten Italië een zeer geliefde auto. De kogelronde pretogen veroverde de velen autoliefhebbers. Tot 1975 was de 500 in productie, daarna werd de auto niet meer gemaakt en moest het plaats maken voor een nieuwere versie. Inmiddels had de auto al wel de cultstatus bereikt.

Het succes van de 500

In 2007, ruim 50 jaar na de introductie, probeerde Fiat het opnieuw en met succes, want de Fiat 500 werd en is weer ongekend populair. Maar wat maakt deze auto nou toch zo’n succes? Het idee is eigenlijk heel simpel, je behoudt de klassieke uitstraling van vroeger en combineert dit met de moderne techniek van nu. Van de kleine compacte Fiat 500 zijn er inmiddels meer dan een half miljoen van de productieband gerold. Wil je meer informatie over die Fiat 500? Kijk dan even verder.

Booschappen auto

In Italië zal je de auto vaak het straatbeeld zien vullen, maar ook in Nederland is deze kleine compacte auto dus zeer populair. Met name omdat de auto uitstraling heeft en omdat deze zo compact is, wordt de auto ook steeds vaker als ‘tweede auto’ aangeschaft. Als occasion is deze auto inmiddels tegen een betaalbare prijs verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.