Leuke uitstapjes met het gezin op de Veluwe

Leuke uitstapjes op de Veluwe

leuke uitstapjes

Leuke uitstapjes op de Veluwe? Die zijn er genoeg! Hoenderloo is een prachtig dorpje gelegen op de Gelderse Veluwe, en is de perfecte uitvalbasis voor leuke uitstapjes met het hele gezin. Het dorp ligt in het zuidelijke deel van de Veluwe en dichtbij het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Deelerwoud. Het is zeer toeristisch ingesteld, met vele campings, bungalow-/recreatieparken, restaurants, hotels en winkels.

Mama….wij willen naar een pretpark!

Een van de leuke uitstapjes, mag natuurlijk ook een pretpark zijn! Een dagje actie en avontuur met het hele gezin? Dan is Julianatoren een perfect dagje vermaak. Oud en jong hebben hier ogen en oren te kort! Julianatoren dankt zijn naam aan de uit 1910 stammende toren die bij het pretpark staat, destijds genaamd de Prinses Juliana Toren, genoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana. De toren heeft de status van rijksmonument. Het is een echt familiepretpark en goed te bereiken van af het dorpje Hoenderloo. Hoe leuk is het niet, een dagje vanaf de Camping naar een pretpark?

Op zoek naar wilde dieren

Ongeveer 1,5 kilometer vanaf Veluwe Vakantieparken bevindt zich de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het park is van alles te beleven voor een leuke spannende dag. Je kunt bijvoorbeeld sporen zoeken van de wilde dieren in het bos, en er lopen herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons in het wild! Op het park bevindt zich het Museonder, hier leren jullie alles over wat er onder de grond leeft, leuk voor de kleintjes en voor de papa’s en mama’s. Of wat dacht je van rennen en rollen vanaf de heuvels op het stuifzand? Op de Hoge Veluwe kan het allemaal.

Spelen met zand!

Zijn de kinderen de zandbak in de speeltuin een middagje zat, emmertjes en schepjes opgeruimd want de Veluwe heeft een waar Zandsculpturen Festijn. De kinderen kunnen zelf een groot zandkasteel bouwen en samen met papa en mama de prachtige kunstwerken bewonderen van Rien Poortvliet. Bekijk het boerderijleven zoals het vroeger was en dieren in alle soorten en maten. Ook de jacht zie je terug in de zandbeelden, alsof je in de Bossen van Hoenderloo wild aan het speuren bent.

Giro d’Italia komt naar Apeldoorn

Giro d' Italia

Dit jaar start de Giro d’Italia in Apeldoorn en dat betekent een groots feest in Gelderland. De Giro d’Italia is de jaarlijkse wielerronde door Italië en staat ook wel bekend onder de naam Ronde van Italië. Het is een wielerwedstrijd die meestal 23 dagen duurt en waarin de wielrenners 21 etappes fietsen. De Giro d’ Italia is de nummer 2 wielerwedstrijd in de wereld en start dit jaar vanuit Apeldoorn. Na enkele etappes door Gelderland én Hoenderloo gaat het peloton richting Italië. Op Veluwe Vakantieparken pakken we dit evenement groots aan! Het zijn de leuke uitstapjes voor sportliefhebbers!

Offroad Giro tourtocht voor stoere mannen

Een Giro tourtocht voor stoere mannen! Neem je mountainbike mee voor een pittig offroad track dwars langs de mooiste plekjes van de Veluwe.Er is een fietsspeurtocht voor het hele gezin: een speurtocht door het wandelbos van Camping de Pampel met allerlei leuke spelletjes en opdrachten tussendoor. Speciaal voor de kinderen een Trekkertrekbaan voor de skelter. Net als bij echte trekkertrek is er een sleepwagen die over een rechte baan vooruit moet worden gesleept. Wie het snelst over de finishlijn komt, wint deze spannende wedstijd en krijgt een diploma.

Aapjes kijken!

Apenheul

Een dagje uit naar de Apenheul is altijd verassend. In het prachtige groene dierenpark loop je tussen de apen! Midden op de Veluwe. Er zijn hier wel 34 soorten apen te vinden. Niet alleen aapjes kijken maar ook de kids kunnen hier slingeren en klimmen als echte kleine aapjes!

Lekker op de Camping

Geen zin om in de auto te stappen met de kleintjes, want vanaf de camping is er immers genoeg te beleven! Alles leren over de natuur? Ga dan op pad met de Boswachter, een leuke wandeling die leerzaam en spannend is voor het hele gezin. Op zoek naar sporen en wild! Voor wie liever op het gemakje de prachtige bossen ontdekt, stap dan in de huifkar, een super gave huifkartocht door de bossen. De echte stoere papa’s kunnen mee met een mountainbike tocht….”helmen op en crossen maar”.

Al deze leuke uitstapjes heeft Veluwe camping de Pampel en Veluwe camping het Schinkel te bieden. Wat heerlijk om met je gezin een onbezorgde vakantie te hebben waar genoeg te doen is voor papa en mama en de avontuurlijke kleintjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.