Fotoboek maken, wanneer doe jij dat?

online fotoboek makenVan alle leuke uitjes en vakanties maak ik altijd graag een fotoboek. Digitale foto’s bekijk je anders bijna nooit meer. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik maak daarom al sinds een aantal jaar een fotoboek van de hoogtepunten in een jaar. Meestal het jaar erna. Als het herfst wordt en de vakantie voorbij is. Liefst voordat de volgende vakantie zich aandient. Meestal is september of oktober daarvoor een heerlijke tijd. Nagenieten van een heerlijke zomer met allerlei activiteiten en uitjes en dan ook weer even terugkijken wat je vorig jaar ook alweer deed. Behalve vakanties, plaats ik in het fotoboek ook foto’s van gezellige bijeenkomsten met vrienden en vriendinnen. Van mijzelf en ook van mijn kinderen.

Fotoboek maken is persoonlijk

Een fotoboek maken is iets heel persoonlijks. Zelf maak ik een fotoboek nooit op een al te groot formaat. Ik neem bijvoorbeeld 20X20 cm en afhankelijk van het aantal foto’s dat ik erin wil hebben, is het boekje dik of dun. Dat scheelt per jaar. Als de boekjes te dun zijn heb ik of te weinig leuke dingen gedaan, of ik ben vergeten er foto’s van te maken. Dat laatste is niet erg natuurlijk, maar een dik fotoboekje is veel leuker! Ik maak ze niet te groot omdat ik de boekjes graag rond laat slingeren. Dat klinkt slordig, maar de bedoeling is dat ik er af en toe een pak en er heerlijk mee op de bank ga zitten. Alleen of met mijn kinderen. Dat is altijd gezellig!

Hoe maak ik online een fotoboek?

fotoboek makenWil jij een fotoboek maken? En weet je niet waar je beginnen moet? Je kunt het eigenlijk zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Via Webprint.nl heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je heel eenvoudig een paar foto’s selecteren op je computer en daar automatisch een fotoboekje van laten maken: een Magini fotoboek. En als je meer opties wilt, zelf de indeling en kaders wilt bepalen en tekst wilt toevoegen? Liever een groter formaat of meer opties zoals tekst en achtergronden? Kies dan voor een Fotoboek liggend, staand of vierkant. Mijn ervaring is dat het gemakkelijk werkt. Je hoeft geen extra programma’s te downloaden, want je upload jouw foto’s in het programma van webprint online. Je kiest een indeling voor de foto’s, die op elke pagina anders kan zijn en vervolgens sleep je de foto’s er met je muis naartoe. Eenmaal geplaatst kun je deze vergroten en schuiven, precies zoals je het hebben wilt. Je kunt ook met achtergronden en teksten werken. Op de kaft kun je ook een of twee foto’s plaatsen in kleur. Ik kies zelf altijd voor hoogglans papier, middenmaat vierkant en alleen maar foto’s. Maar je kunt er ook creatief met teksten en achtergronden mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.