IVN slootjesdagen en meer!

Word Slootjesexpert tijdens de IVN Slootjesdagen!

IVN slootjesdagen

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes tijdens de IVN Slootjesdagen. Die worden elk jaar in de maand juni door het hele land georganiseerd. Word Slootjesexpert en ga mee op slootjessafari, snorkel in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert. Meld je snel aan voor één van de meer dan 100 IVN-activiteiten, of ga zelf aan de slag als Slootjesexpert! En pssst: vraag ook meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes aan!

Natuur bij jou in de buurt

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan 100 lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland. Tijdens die activiteiten ontdekken kinderen wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot.

Gratis zoekkaart waterdiertjes

Wil je weten waar en wanneer je naar een Slootjesdag-activiteit kunt gaan? Op de site van IVN vind je een actueel overzicht van alle locaties. Bestel meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je kunt ermee in de regen lopen en er zelfs zwemmen.
Via de site ivn.nl/slootjesdagen kan je aanmelden en de gratis zoekkaart aanvragen.

Ook op andere momenten mooie natuurbeleving met kinderen

Door het jaar heen kan je in verschillende regio’s ook andere wandelingen met een gids meemaken. Aan zee, in het bos of op de hei. Kijk op de site van IVN naar alle evenementen voor kinderen in deze maand! Je hoeft niet eens lid te zijn van IVN om mee te kunnen doen. Maar lid worden kan natuurlijk wel!

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.