Theater voor kinderen 12 mei Amsterdam: Het Stoere Prinsesje

In Podium Mozaïek in Amsterdam kan je op zondag 12 mei 2024 om 14.00 uur naar de voorstelling van Het Stoere Prinsesje (5+). Het is een hedendaags muzikaal sprookje over moed. Naar het verhaal van Louis van Beek, uitgevoerd door theater Gnaffel.

Een hedendaags muzikaal sprookje

In Het Stoere Prinsesje nemen poëtische beelden en poppen je mee in het verhaal van prinses Daantje, die op zoek gaat naar haar eigen pad buiten de poorten van het paleis. Een zoektocht langs modderige plassen, wijze uilen en zingende dieren.

In een land, niet lang geleden, waar wel duizend bloemen staan, was er eens een mooi prinsesje, stoer en lief, ze heette Daan.

Daan ravotte en ze speelde, al haar kleur verdreef het grijs. Moe, en lekker vol met vlekken kwam ze aan in het paleis.

“Och, och, och,” zo sprak haar moeder, “jij bent echt een wildebras. Wou je niet, mijn lieve dochter, dat je soms een jongen was?”

“Nee hoor, mam, ik zit te denken, wat ik later worden zal. Advocaat, misschien professor, of een hulpje in de stal?”

Verhaal van Louis van Beek

Louis van Beek schreef Het Stoere Prinsesje, een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Hoe voel je wat het juiste pad is voor jou? En wat kan je doen als de mensen om je heen een heel ander pad voor jou willen dan jij zelf in gedachten hebt? Een voorstelling over een prinses zonder prinsessenjurk, die ervoor kiest om geen koningin te worden maar te doen waarvan ze zelf echt houdt.

GRATIS LANTER&FANTER WORKSHOPS 
Durf jij helemaal jezelf te zijn en te doen waar je echt van houdt? We gaan zelf theater maken met een thema uit de voorstelling. Of ga lekker knutselen in de creatieve workshop met Edson Bruno Filho. 

Meer informatie en tickets

Regie en script: Shanna Chatterjee
Poppen en coaching poppenspel: Elout Hol
Compositie: Rik Eckhardt
Decor: Annelies Michelle Shakison

Bestel hier tickets vanaf 8,40 euro!

Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.