Museum Het Schip in Amsterdam, ook leuk voor de kids!

Museum Het Schip in Amsterdam, ook leuk voor de kids!

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen van beroemde architect Michel de Klerk. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd en behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School uit het begin van de twintigste eeuw. museum het schip Het Schip wordt nog steeds bewoond en Museum het Schip is gevestigd in verschillende delen van het gebouw.

Museum het Schip over de Amsterdamse School

Op 2 juli afgelopen zomer 2016 is de nieuwe, ruime hoofdlocatie van het museum geopend. Een groot museum over de Amsterdamse School. Dit bevindt zich in het voormalige schoolgebouw in Het Schip, op Oostzaanstraat 45. Hier vind je de balie, museumwinkel en lunchroom en verscheidene exposities, die je zelfstandig kunt bekijken. Op de eerste verdieping valt de grote permanente expositie over de Amsterdamse School te bewonderen, met als titel Amsterdamse School, Verbeelde Idealen. Op levendige wijze ervaren bezoekers hoe het is omringd te worden met het vakmanschap, de inspiratie en de fantasierijke pracht van de Amsterdamse School. Lees hier meer informatie over Museum het Schip.

Rondleidingen en kinderprogramma

Natuurlijk zijn er ook rondleidingen. Voor jong en oud. De komende herfstvakantie – van za 15 t/m zo 23 oktober – organiseert het Amsterdamse museum Het Schip tussen 11.00-12.30 diverse leuke, spannende activiteiten voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. En op donderdag is er een buurtexpeditie van Mocca van 14.00-15.00.

18 oktober: Maak je eigen kleitegel

19 oktober: Speurtocht

20 oktober: Mocca Buurtexpeditie

21 oktober: Maak je eigen Amsterdamse Schoolboek

Meer informatie over het kinderprogramma in de herfstvakantie en de mogelijkheid te reserveren vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.