Musea voor kinderen, leer over de Boeddha

Musea voor kinderen over de Boeddha

Musea voor kinderen

Musea voor kinderen? Steeds meer musea bieden leuke programma’s voor kinderen. Waar vroeger de meeste kinderen het maar wat saai vonden om mee te moeten naar een museum is het tegenwoordig vaak een erg leuk uitje voor het gezin. Kom bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie naar het Museum Volkenkunde in Leiden en leer over de Boeddha. Van 20 februari tot en met 6 maart 2016 ben je met je kinderen van harte welkom. En er is veel te beleven en te leren over dit onderwerp!

De Boeddha leren kennen

Als je denkt aan musea voor kinderen, is leren over een interessant onderwerp een mooi doel. “Zo’n 2500 jaar geleden kreeg een Indiaas koningspaar een kindje. Ze noemden hem Siddhartha. Direct na zijn geboorte zette hij zijn eerste stapjes en waar zijn voetjes de grond raakten, groeiden lotusbloemen.” Wie wil weten hoe prins Siddharta later de Boeddha werd, is deze voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde aan het juiste adres. Tijdens het uitgebreide activiteitenprogramma dat aansluit bij de recent geopende tentoonstelling DE BOEDDHA kunnen jong en oud niet alleen luisteren naar dit mooie verhaal, maar ook meedoen aan de workshop Yoga voor het hele gezin. Zin in wat meer pit? Dan biedt het optreden van de slagwerkgroep Pure Percussion of de workshop Kung Fu uitkomst. Samen kleuren aan de grote Mandala of mee met de instaprondleiding Boeddha Binnenstebuiten. Het kan allemaal. Kortom, Volkenkunde is deze voorjaarsvakantie helemaal Zen!

Voor groot en klein

Lekker luisteren naar het rustgevende geluid van de melodische hangdrum, een Yoga workshop volgen of in navolging van de Shaolin monniken energie opdoen tijdens de workshop Choy Li Fut Kung Fu. Het gevarieerde vakantieprogramma biedt voor ieder wat wils. Naast lezingen, optredens, workshops en rondleidingen, kunnen kinderen ook aan de hand van de digitale route zelf op pad door de tentoonstelling. Wie alle vragen heeft beantwoord, is een heleboel over het leven van De Boeddha te weten gekomen en verdient bovendien een mooie beloning!

Van levensverhaal tot inspiratiebron

Bezoekers van DE BOEDDHA maken een reis langs belangrijke boeddhistische plaatsen op aarde, waaronder in Thailand, India, Indonesië, China, Myanmar, Japan en Tibet. Ook voert de reis door eigen land. Vier gloednieuwe documentaires geven een actuele blik op boeddhisten en boeddhisme in Nederland. Bewonder de unieke hoeveelheid Boeddhabeelden en ervaar de verbindende kracht van deze levensbeschouwing.

De tentoonstelling zelf is t/m 14 augustus in Museum Volkenkunde te zien. Medio september 2016 is de tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.