Woon-werkverkeer leuker maken

woon-werk verkeer leuker maken

Woon-werkverkeer is de reis die een werknemer maakt tussen zijn huis en een vaste werkplek. Dus de rit die je dagelijks van en naar je werk rijdt. En bijvoorbeeld ook als je tussen de middag naar huis rijdt om te lunchen met de kinderen. Woon-werkverkeer leuker maken kan gemakkelijk. Lees de tips!

Naar het werk rijden is niet altijd even leuk. Maar als thuiswerken niet kan, heb je weinig keus. Vaak sta je in de file, ben je iets vergeten waardoor je weer om moet draaien of heb je na het heerlijke weekend nog helemaal geen zin om aan de nieuwe werkweek te beginnen. Daarom is het van belang om de rit tussen thuis en het werk leuk te maken. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet om de rit eenvoudiger wijze op te leuken.

Woon-werkverkeer leuker maken door comfortabel vervoer

Als je lang in de auto moet zitten is het natuurlijk fijn als je een comfortabel model rijdt. Dat hij lekker snel warm is, een fijne geluidsinstallatie heeft en je prettig kunt zitten. Als het koud is, en je hebt zojuist nog moeten krabben, dan is het wel zo lekker als je in een voorverwarmde auto kunt stappen, en dat het geen twintig minuten duurt eer dat de kachel warme lucht voert. Ook is het prettig als je het nieuws en de verkeersinformatie kunt volgen, en niet dat de radio piept en kraakt en om de honderd meter van zender verwisseld. Zo kun je woon-werkverkeer leuker maken.

Ga carpoolen

Je kunt de rit ook een stuk leuker maken door te carpoolen met een collega of vriendin. Zo zit je lekker met z’n tweeën of drieën in de auto, kun je voor het werk nog even de laatste roddels doornemen of de ontwikkelingen van de kinderen vergelijken. En op de terugweg kun je alle perikelen van de werkdag met ze bespreken. Of rijdt samen met je partner naar het werk, zo heb je even tijd met z’n tweeën en kun je net even die dingen bespreken waar je in de drukke ochtend met de rondrennende kinderen niet aan toe komt.LEES OOK: Winter en autorijden zorg goed voor je veiligheid
EN Autorijden en milieu is elektrisch rijden wel zo goed?


Alternatief vervoer

Woon-werkverkeer leuker maken wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je met de auto naar het werk rijdt. Je kunt ook met het openbaar vervoer of de fiets. Het openbaar vervoer is erg handig als je dicht bij een station woont en werkt. En tijdens de trein- of busrit kun je even de krant openslaan en beker een koffie drinken. Maar de fiets is ook zeker een goed alternatief. De opkomst van de elektrische fiets zorgt voor meer fietsend woon-werkverkeer. De elektrische fiets biedt je dat extra steuntje als je bergop moet of tegen de wind in, en je fiets een langere afstand in een kortere tijd in vergelijking met een gewone fiets. Ideaal dus want je komt ook niet moe en bezweet aan, en je hebt toch lekker genoten van de buitenlucht en de files ontweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.