Reizen in Nederland, ontdek je eigen streek

Reizen in NederlandVeel mensen houden van reizen. Het onbekende trekt. En ook het warme weer. Sommigen willen elk jaar een nieuwe bestemming, zij gaan echt op ontdekkingsreis. De meesten kiezen een aantal jaar achter elkaar dezelfde plek om naar af te reizen. Een rustige plek met meer natuur dan thuis. Even weg van het werk en bij voorkeur lekker warm weer. Maar niet perse nieuw of avontuurlijk. Veel Nederlanders gaan ook in eigen land op vakantie. Voordeel is dat je je eigen taal kunt spreken en het eten is zoals je het gewend bent. Maar er is nog een belangrijke reden om in Nederland op vakantie te gaan: het is hier prachtig!

Je eigen streek leren kennen

kaart-met-schepen-in-dauw-voorkantNiet iedereen woont in de streek waar zij opgroeiden. In dat geval is het leuk om je nieuwe woonomgeving eens goed te leren kennen. Ken jij de mooie wandelroutes. Ken jij de historische plekken? En belangrijkste steden met hun musea? En wat zijn de leukste winkelstraatjes en uitgaansgelegenheden? Het is een heerlijke ontdekkingstocht dicht bij huis. En als je jouw eigen streek al goed kent, rijd dan eens naar een andere provincie. Ontdek de Hanzesteden, de hunebedden of de windmolens. Rijd langs de Vecht, de waterkering of struin door de duinen. Loop op de wadden, klim in de Dom. Of loop voor meditatie en bezinning het Pieterpad van Noord naar Zuid.

Reizen in Nederland met de feestdagen

windmolenWonen jouw familieleden en vrienden door het hele land? En moet je veel reizen in Nederland met de feestdagen om iedereen te kunnen bezoeken? Stap dan eens hier en daar uit en ontdek iets nieuws. Maak een lekkere wandeling door de natuur samen met je familie en bezoek een theater in een vreemde stad met vrienden. Of waai lekker uit op het strand na een gezellig kerstdiner. En realiseer je bij elke stap dat je op reis bent. Zodra je jouw huis uitstapt begint je reis. Geniet ervan om je land te ontdekken. En probeer niet teveel te doen in te weinig tijd. Spreek liever later af met die goede vriend als je meer tijd hebt om samen iets te ontdekken. En stuur hem of haar nu alvast een mooie kaart of klein cadeautje via Kaartwereld.nl. Dan laat je toch even weten dat je aan hen denkt. Stuur een kerstkaart of maak een leuke kaart van een foto van jullie samen. Dat kan gemakkelijk online. En zeg dat je de volgende keer weer wilt reizen in Nederland. En nieuwe dingen wilt ontdekken. Een paar uur, een hele dag of zelfs langer. En geniet er vooral van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.