5 tips voor vrouwen om te besparen op autorijden

1. Parkeerkosten

tips om te besparen op autorijdenAls je moet gaan parkeren in een stad waar je niet bekend bent, dan is het handig om thuis alvast te kijken waar je het goedkoopst kunt parkeren. Parkeren kan soms al een straat verderop een euro per uur goedkoper zijn. Als je een paar uurtjes bij iemand op bezoek bent, dan kan dit al snel flink wat geld schelen.
Hetzelfde geldt voor parkeren bij Schiphol. Zoek van te voren uit waar je het goedkoopst kan parkeren bij Schiphol. Zeker als je wat langer op vakantie gaat bespaar je op deze manier heel wat.

2. Neem niet teveel mee

Wij vrouwen zijn al snel geneigd om veel spullen met ons mee te sjouwen. Niet alleen in onze handtas, maar ook in onze auto. Echter, hoe meer bagage je meeneemt, hoe zwaarder je auto beladen is. Hoe zwaarder je auto beladen is, hoe meer brandstof het je kost. Heb je altijd de achterbak helemaal vol liggen dan kan het dus goed zijn dat dit je op jaarbasis toch al gauw wat euro’s meer kost.

3. Controleer zelf je auto

Het klinkt misschien gek, maar het is verstandig om zelf je auto te controleren voordat je hem laat controleren. Dit vereist helemaal geen technische kennis of verstand van auto’s. Als je ziet dat je olie, koelvloeistof en/of de ruitenwisservloeistof bijna op is dan kan je deze beter alvast zelf aanvullen. Wanneer ze dit in de garage voor je doen ben je hier namelijk veel meer geld voor kwijt.

4. Je mag je airconditioning aan

Vaak wordt gedacht dat je meer brandstof verbruikt als je je airconditioning aandoet in de auto. Daarom doen veel mensen liever een raampje open dan dat ze de airconditioning aandoen. Uit onderzoek blijkt echter dat als je raampje openstaat bij een snelheid van 55 k/m per uur of harder, je auto dermate minder aerodynamisch wordt dat je juist meer brandstof verbruikt.

5. Juiste bandenspanning

Controleer regelmatig of je banden de juiste bandenspanning hebben. Wanneer je banden niet goed opgepompt zijn, dan verbruik je meer brandstof. Hou daarom altijd de bandenspanning aan die de fabrikant vermeldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.