Jonge vrouwen zoeken vaker online naar tweedehands auto dan mannen

Vrouwen zoeken auto online

vrouwen zoeken autoWij vrouwen pakken de zoektocht naar een tweedehands auto een stuk anders aan dan onze mannelijke medemens. Uit onderzoek van AutoTrack blijkt namelijk vrouwen onder de 35 jaar vaker online zoeken naar een occasion dan mannen in dezelfde leeftijdscategorie (een verschil van 45%). Jonge vrouwen zoeken auto ’s dus veel nauwkeuriger uit dan mannen.

Meer proefritten door vrouwen

Ook doen vrouwen meer onderzoek naar de historie van een auto en maken wij vaker proefritten in auto’s waar we warm voor lopen. Mannen ouder dan 35 jaar, oriënteren zich wel weer vaker online voor de aanschaf van een occasion.

Auto’s uit de buurt

Vrouwen zoeken een occasion voornamelijk binnen een straal van 30-50 km van hun woonplaats. De meest gezochte auto door vrouwen is een Volkswagen Polo of een Golf, bij voorkeur een hatchback in de kleur zwart of wit. Op de tweede plek staat een BMW 3 serie en op nummer drie volgt de Audi A3.

Andere voorkeuren: we want airco please!

  • De aanschafprijs van een occasion varieert voor vrouwen van 5.000 tot 10.000 euro
  • Bij voorkeur is de auto tussen de 5 tot 7 jaar oud (afhankelijk van de prijsklasse)
  • Er staat niet meer dan 100.000 tot 150.000 kilometer op de teller
  • De airconditioning is voor vrouwen een bijzonder belangrijke feature!

Vrouwen onderzoeken meer

Erna Staals van autotrack.nl: “We zien aan de hand van ons websiteverkeer dat vrouwen meer onderzoek doen naar de kenmerken van een auto. Ook downloaden ze vaker een voertuighistorierapport dat je bij elke advertentie op AutoTrack gratis kunt downloaden. Zo’n rapport kan je helpen met de aanschaf van een betrouwbare auto.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.