Sail Amsterdam 2015 met muzikale noot

Sail Amsterdam

Sail Amsterdam, het 5-jaarlijks terugkerend maritieme evenement in Amsterdam, zal dit jaar ruim omlijst worden met muziek. Sail Music Marina heet de muzikale show op het IJ. Er komen optredens van o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Kensington, Nick&Simon en K3. Het hele evenement duurt vijf dagen van 19 tot en met 23 augustus 2015.

LET OP: dit artikel gaat over Sail 2015, maar er staat natuurlijk weer een nieuwe datum gepland. Check de nieuwe datum op www.sail.nl.

Sail Amsterdam groter dan ooit

Deze editie van Sail Amsterdam wordt grootser dan ooit. Niet alleen de line-up van schepen is bijzonder indrukwekkend. De artiesten zijn net zo speciaal. Zij zullen optreden in de SAIL Music Marina met groot podium op het IJ in Amsterdam-Noord en de prachtige Tall Ships als decor. Met ongeveer 5.000 zitplekken op de tribune en plaats voor circa 100 sloepen vlak voor het podium. Na afloop is er een spectaculaire vuurwerkshow boven het IJ.

Van Koninklijk Concertgebouworkest tot K3

Op woensdag 19 augustus verruilt het Koninklijk Concertgebouworkest eenmalig het Concertgebouw voor het unieke podium op het IJ. Onder leiding van dirigent Daniel Harding brengt het orkest een speciaal voor SAIL Amsterdam 2015 samengesteld maritiem programma ten gehore.
Op donderdagavond 20 augustus kun je luisteren en kijken naar Kensington en Miss Montreal. Een stoer popconcert op het water.
Op Vrijdagavond 21 augustus brengen Nick&Simon, Martijn Fischer (als André Hazes) en Jan Smit het Nederlandse lied. Meezingen is toegestaan!
Zaterdagavond 22 augustus 2015 is er de Film Disney Pirates of the Caribbean op groot scherm met live begeleiding door Het Gelders Orkest.
Zondagavond 23 augustus 2015 kom K3 uitzwaaien. ‘Van Afrika tot in Amerika’ met ‘Oya Lélé’ en ‘Mamasé’. Een unieke belevenis en onvergetelijke ervaring voor kinderen met hun familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.