Maak een magische feeën tocht door de Franse Ardennen!

Magische feeen tocht in Franse Ardennen

”You’re a wizard, Harry”, waren de legendarische woorden waarmee meer dan tien jaar geleden magie, tovenaars en heksen in een klap wereldwijd weer op de kaart werden gezet. Jong en oud is dol op alles wat met magie te maken heeft. Het allerleukste is dat je voor een betoverende ervaring niet naar Florida, Londen of Parijs hoeft! Op een steenworp afstand (slechts 320 km vanaf Utrecht) wacht er een sprookjesachtige belevenis op je, dichtbij in de Franse Ardennen.

De geschiedenis van de regio is rijk aan mythen en legenden. Hoe kan het ook anders met dat spannende landschap van verborgen valleien, donkere bossen en wilde rivieren. De meeste verhalen bestaan al eeuwen en zijn van generatie op generatie doorverteld. In de vallei van de Semois doen flarden mist denken aan de feeën die rond het dorp van Hayons vliegen. In de vallei van de Lesse worden de mooiste paadjes bewaakt door kabouters en in het grote Ardense bos klinkt, als je héél goed luistert, nog altijd de hoefslag van het Ros Beiaard, dat met de vier Heemskinderen op de rug uit handen van Karel de Grote probeert te blijven.

De nieuwe Legendenroute in de regio is een samenwerking met België en is maar liefst 450 km lang. De route gaat dwars door deze betoverende wereld, waarbij elke etappe zijn eigen mysterieuze verhaal vertelt. Deze sprookjesachtige belevenis in de streek is geschikt voor iedereen met een grote fantasie: van papa’s en mama’s tot opa’s en oma’s en natuurlijk toverleerlingen van 2 tot 12 jaar.

Hieronder lees je hoe jij van een familievakantie een legendarische belevenis kunt maken, die al begint voordat je in de auto of trein stapt en doorgaat wanneer je weer thuis bent!

Betoverende bezienswaardigheden

De Legendenrouteleidt je door de prachtige bossen van de regio.Door de verschillende etappes kun je zelf kiezen wat je graag wil zien en wat het meest geschikt is voor het wandelniveau van jouw gezin. Naast de wandelmogelijkheden van de Legendenroute zijn er echter nog meer betoverende bezienswaardigheden! Een absolute must-see voor een sprookjesachtige belevenis in de Franse Ardennen is het nieuwe Elfy Park. Medio juni wordt dit themapark oversprookjes en legenden aan het meer Lac des Vieilles Forges geopend. Het park is gericht op families met kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud en is opgezet als boomklimparcours! Het is een veilige route, aangepast aan kinderen. Het parcours slingert door het hele park en in elke hut wordt een legende uit de regio uitgelegd. Ook wordt er steeds een fee, kabouter of ander mythisch wezen voorgesteld. Dat is niet alles, de kinderen kunnen ook genieten van luchtkastelen, springnetten, een zomerbobsleebaan en skelters.

Kindvriendelijke natuurparken

Andere kindvriendelijke parken met wow-factor zijn ten eerste het Domain de Vendresse, een kinderparadijs wat draait om de twee elementen water en vuur. Kinderen kunnen hier uitgebreid genieten van spellen in het water en de voormalige hoogoven in het centrum van het park leidde de Franse Ardennen naar de top van de Franse staal- en ijzerindustrie. Tegenwoordig wordt de negentiende-eeuwse hoogoven ingezet door middel van een spetterende lichtshow. Ten tweede is er het Parc Argonne Découverte, een spectaculair dierenpark met een echte roedel wolven, gieren, arenden en buizerds. Voor sportliefhebbers is er een parcours van ‘vangnetten’ waar je overheen kunt lopen of even lekker kunt uitrusten. Het dierenpark heeft zelfs een Nocturnia-afdeling met nachtdieren als vleermuizen en padden. Deze zomer is de nieuwe attractie de axolotl, een fantastische salamander.

Abacadabra: een tover-kit!

Nu je weet waar je moet zijn deze zomer is het goed om te weten dat je al voordat de reis begint kunt starten met de magische fun. Een sprookje beleven is niet niks en daarom is een goede voorbereiding essentieel. Met deze tover-kit zorg je er namelijk voor dat je helemaal goed bent voorbereid voor een ontmoeting met de magische wezens.

Benodigdheden:

  • Een echte kabouterknapzak
  • Tintelende toverdrank en dwergenhapjes

Kekke knapzak

Ga helemaal in sprookjesstijl en laat de rugzak achterwege. Maak in plaats daarvan een echte knapzak in een paar simpele stappen. Zoek eerst een goede stok als basis, deze moet sterk zijn maar niet te zwaar. Zorg dat alle scherpe randjes zijn weggeschuurd. Kies een grote sjaal, zakdoek of vierkant stuk stof in de een vrolijke kleur uit en knoop de vier punten om de stok heen. Abacadabra, een echte knapzak!

Tintelende toverdrank

Van sprookjes beleven krijg je trek en daarom is het handig om een drankje en een aantal lekkere hapjes mee te nemen in de knapzak. Wat dacht je van echte toverdrank? Verzamel wat lege plastic flesjes en giet hier limonade, appelsap of een ander lekker drankje in. Gebruik kleurpotloden, stiften, stickers en andere mooie decoratie om een wit plaketiket te versieren en bedenk een magische naam voor de toverdrank. Plak het nieuwe etiket op de plastic flesjes en je bent weer een stap dichterbij naar een complete tover-kit. Kleine kaboutersnacks zoals pakjes rozijntjes, een pakje Liga of kerstomaatjes maken de magische lunch af.

Tover je eigen Franse bosfee

het bos in de franse ardennen
Toveren in de franse ardennen

Copyright: twigandtoadstool.blogspot.ca en www.themagiconions.com

In de bossen van de Legenden route zijn volop schatten te vinden! Denk aan mooie stenen, grote dennenappels, groene bladeren, noem maar op! Zorg dat je tijdens de wandelingen mooie souvenirs verzamelt, zodat je thuis verder kunt met de sprookjesbelevenis. Van een dennenappel maak je namelijk heel simpel een bosfee: het enige dat je nodig hebt is lijm, vilten vleugels, een beschilderd hoofdje en wat feeën fantasie. En van mooie stenen, wat groen mos, paddenstoelen en eikels maak je in een handomdraai je eigen kaboutertuin in een potje. Zo wordt de vakantie in de Franse Ardennen er een om nooit meer te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.