Fietsen door Vlaanderen van Vlissingen naar Maastricht

Fietsen door Vlaanderen

Bij Uitgeverij Elmar verschijnt deze week het nieuwe boek: Fietsen door Vlaanderen, met een vleugje Wallonië. Dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht van Marica van der Meer.

Over de schrijver

Marica van der Meer staat bekend als een veelzijdig mens en een productieve schrijver. Hoewel ze in Workum (Friesland) haar thuisbasis heeft is ze vaker buiten- dan binnen Nederland te vinden. Ze is succesvol met boeken over haar reisverhalen, met reisgidsen en met fietsroutes door Nederland. Nu verlegt ze een grens door een prachtige fietsroute in België te beschrijven. De route begint in Nederland en eindigt in Nederland, maar tussendoor voert hij je langs de mooiste plaatsen in Vlaanderen.

Fietsen door Vlaanderen

Fietsen door België is met deze gids leuker dan ooit. De route brengt je in oude steden en voert door mooie natuurgebieden. Via Knokke-Heist fiets je naar Brugge met haar historische binnenstad, en langs de rivier de IJzer bereik je Ieper. De rivier de Leie, bekend van de vlasnijverheid, brengt je naar Kortrijk en verder richting Gent. Geniet van het uitzicht langs de Schelde op weg naar Antwerpen. Via Lier en Mechelen, door de uiterwaarden van de Nete en de Dijle, bereik je Brussel. Vanaf de universiteitsstad Leuven gaat het landschap glooien, parallel aan de oude spoorlijn fiets je naar Namen. Langs de Maas rijd je naar Luik om via Tongeren, de oudste stad van België, Bokrijk, Hasselt en Genk in Maastricht aan te komen.

Een nieuwe blik op België

Dit boek biedt een unieke route en een bijzondere ervaring. In het fietszadel leer je België op een verrassende manier kennen. Na het rijden van deze route kijk je met een nieuwe blik naar het land van onze zuiderburen.

Complete gids voor unieke fietstocht

Voor mensen die graag willen fietsen en buiten Nederland willen kijken is dit boek een aanrader. Met de uitneembare routekaarten, de GPS-tracks, de lijst met overnachtingsadressen en de prachtige fotografie is dit boek een waardige aanvulling voor de reeks fietsroutegidsen van Uitgeverij Elmar.

Fietsen door Vlaanderen Met een vleugje Wallonië
Dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht
212 pag. plus kleurenfoto’s| ingenaaid | Uitgeverij Elmar | €22.99 | ISBN 9789038929163

Meer fietsroutegidsen van Marcia bij uitgeverij Elmar

Heb je de smaak van het fietsen te pakken? Bekijk dan de andere fietsroutegidsen van uitgeverij Elmar door Marcia van der Meer geschreven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.