Museum het Schip Amsterdam geeft creatieve workshops voor kids

creatieve workshops voor kinderenJe hoeft je deze zomervakantie 2018 niet te vervelen, want bij Museum het Schip in Amsterdam kun je elke week terecht voor een leuke creatieve workshop voor kids! Hou je van tekenen, beeldhouwen in speksteen of toch liever kleien? Alle ambachten komen aan bod. Elke dinsdag en donderdagmiddag kun je de handen uit de mouwen steken. Je bent welkom om lekker aan de slag te gaan in het ambachtenlokaal tijdens de creatieve workshops voor kids.

Teken de Amsterdamse School

Ontdek de bijzondere vormen, kleuren en baksteenpatronen van de Amsterdamse Schoolstijl. Na een korte rondleiding ga je aan de slag met contépotlood, houtskool en kneedgum. Je legt je favoriete details vast op papier.
24 & 26 juli 2018 van 13.00 tot 15.00

Dromen over wonen

Wil je zien hoe mensen honderd jaar geleden woonden? En de verschillen zoeken met hoe jij nu woont? Na een korte rondleiding ga je aan de slag met papier en karton. Je mag je eigen droomhuis van de toekomst ontwerpen.
31 juli & 2 augustus 2018 van 13.00 tot 15.30

Maak zelf een Amsterdamse Schooltegel

Vroeger werden scholen in Amsterdam versierd met tegeltjes van verschillende dieren. De dieren hingen bij de kapstok zodat elk kind zijn of haar jas bij hun lievelingsdier kon hangen. In deze workshop ga je zelf met echte klei jouw eigen tegeltje maken. Nadat de tegel gedroogd en gebakken is kun je hem later komen afhalen.
7 & 9 augustus 2018 van 13.00 tot 15.00

Beeldhouwen voor kinderen

Veel kunstenaars en architecten probeerden met hun kunstwerken vormen uit de natuur na te maken. Jij gaat als een echte Amsterdamse Schoolkunstenaar kijken naar vormen uit de natuur. Daarna ga je deze vormen proberen vast te leggen in speksteen.
14 & 16 augustus 2018 van 13.00 tot 15.00

Gaudí Mozaïek namaken

Kom langs tijdens de week van het Gaudí festival en maak net als Gaudí je eigen kunstwerk met mozaïek. Met kleurrijke combinaties, kun je je eigen fantasie de vrije loop laten.
21 & 23 augustus 2018 van 13.00 tot 15.00

Druktechnieken leren

Je maakt in deze workshop een poster of kaart. Vervolgens druk je deze in verschillende kleuren af. We gaan werken met lino en karton.
28 & 30 augustus 2018 van 13.00 tot 15.00

Meer informatie en kosten creatieve workshops voor kids

De kosten voor de workshops zijn €2,50* als je eenmaal binnen bent. Dus dat is *exclusief entree à €5,- of gratis entree met museumkaart of stadspas. Meer informatie vind je op de website van Museum het Schip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.