Museum het Schip Amsterdam geeft creatieve workshops voor kids

creatieve workshops voor kinderen

Je hoeft je deze herfstvakantie 2022 niet te vervelen, want bij Museum het Schip in Amsterdam kun je weer terecht voor leuke creatieve workshop voor kids! Hou je van tekenen, beeldhouwen in speksteen of toch liever kleien? Alle ambachten komen aan bod. Kijk hier op de website voor het aanbod van workshops en bestel gelijk de tickets. Je bent welkom om lekker aan de slag te gaan in het ambachtenlokaal tijdens de creatieve workshops voor kids.

Workshop druktechnieken voor kids

Workshop boekbinden voor kinderen

Bij Amsterdamse School Museum Het Schip kun je je eigen Amsterdamse School poster maken. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun familie!
De kunstenaars van de Amsterdamse School maakten niet alleen gebouwen ze ontwierpen; ook de mooiste boekomslagen. Ga aan de slag met echt boekbindersgaren, ganzenveren, inkt, verf en kwasten en maak zelf je eigen Amsterdamse Schoolboek. Na een korte rondleiding door het museum maak je je eigen boekje. Totale duur workshop: 2 uur.

Blauwdruk workshop

Blauwdruk is een eeuwenoude techniek met veel overeenkomsten met fotografie. Voordat er kopieermachines bestonden was dit zo ongeveer de enige manier om tekeningen te vermeerderen. Bruno Taut en de architecten en ontwerpers van de Amsterdamse School maakten gebruik van de blauwdruktechniek om hun bouwtekeningen te kunnen kopiëren. Door zonlicht of uv-straling op lichtgevoelig papier te laten vallen, krijgt deze een blauwe kleur. De delen van het papier die bedekt zijn, doordat er een voorwerp of een tekening op doorzichtig papier op ligt, blijven wit. In de workshop gaan we onze eigen blauwdrukken maken met voorwerpen en zelfgemaakte (bouw)tekeningen.

Maak zelf een Amsterdamse Schooltegel

creatieve workshops voor kinderen

Vroeger werden scholen in Amsterdam versierd met tegeltjes van verschillende dieren. De dieren hingen bij de kapstok zodat elk kind zijn of haar jas bij hun lievelingsdier kon hangen. In deze workshop ga je zelf met echte klei jouw eigen tegeltje maken. Nadat de tegel gedroogd en gebakken is kun je hem later komen afhalen.

Tekenen

Een van de beste manieren om naar kunst te kijken is door het na te tekenen. In deze workshop gaan we heel goed kijken naar Het Schip, en maken we daar een mooie tekening van. Welke baksteenpatronen gebruikten de architecten van de Amsterdamse School precies, en welke dieren kun je in het gebouw herkennen?

Meer informatie en kosten creatieve workshops voor kids

De kosten voor de workshops zijn €3,75* per persoon als je eenmaal binnen bent. Dus dat is *exclusief entree à €5,- of gratis entree met museumkaart of stadspas. Meer informatie vind je op de website van Museum het Schip. Je kunt ook stadswandelingen maken, of fietsen en varen door de grachten om de stad en architectuur te bewonderen. Leerzaam en interessant voor jong en oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.