Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Museum Amsterdam

Het Amsterdam Museum is  er voor iedereen, klein én groot. In vakanties worden er leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Je kan altijd langskomen en samen met je (groot)ouders op avontuur in Het Kleine Weeshuis of met z’n allen de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA Familietour. En wist je dat kinderen vanaf 2018 gratis entree krijgen? Lees hieronder meer over wat je allemaal kunt doen.

Het Kleine Weeshuis

Vier eeuwen lang was op deze locatie aan de Kalverstraat het Amsterdamse Burgerweeshuis gevestigd. Stap door de weeshuispoorten en ontdek hoe het vroegere leven in een weeshuis eruit zag. Hoe was het bijvoorbeeld om met 900 kinderen samen in een huis te wonen? Wat werd er gegeten en wat droegen de kinderen voor kleding? Kinderen beleven Het Kleine Weeshuis met al hun zintuigen; voorwerpen fluisteren en er is van alles te doen, zoals schoonschrijven een koe melken en uniformen passen. Misschien kom je Muus de Muis en Jurriaan Pool wel tegen?

TIP: Er is ook een spannend spel over het weeshuis voor kinderen tussen 7 en 11 jaar. Lukt het je het spel uit te spelen, dan wacht je een kleine verassing in het Amsterdam Museum. Zie voor meer informatie de website.

Amsterdam DNA familietour

Museum voor kinderen

Wil je iets te weten komen over de geschiedenis van Amsterdam? Speciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de ‘Amsterdam DNA familietour’. Deze tour is leuk, leerzaam, niet te lang en helemaal gratis (in combinatie met geldige entreeticket). Beeld, geluid, beweging en speciaal gekozen objecten. In minder dan een uur lees, hoor en proef je wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, – alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Amsterdam museum is de ideale manier om de stad en bewoners beter te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.