Aandachtspunten bij de aankoop van een scooter

Punten om op te letten bij de aankoop van een scooterHet kopen van een scooter doe je niet zomaar. Daarvoor zijn er een aantal dingen belangrijk, want je wilt natuurlijk geen miskoop doen. Kijk snel mee voor handige tips waar je op kunt letten!

Het kiezen van de motor
Je kunt kiezen voor een benzinemotor of een elektrische motor. Bij de benzinemotor heb je ook nog keuze, namelijk tussen de 2-takt en de 4-takt. Verstandig is om te kiezen voor de 4-takt, omdat deze schoner en zuiniger is, in tegenstelling tot de 2-takt.

Bij een elektrische motor moet je de accu opladen, maar je bent geen geld kwijt aan brandstof. De aanschaf hiervan is duurder dan de benzinemotor, maar die kosten heb je er snel weer uit omdat er geen brandstof nodig is. Let op: de accu moet vaak worden opgeladen en dit duurt ongeveer drie uur.

Het type scooter
Ten eerste de snorscooter waarmee je 25 km/uur mag. Je hoeft hierbij geen helm te dragen, maar een rijbewijs (AM) is hiervoor wel verplicht. Ten tweede is er de bromscooter. Deze gaat 45 km/uur en hier is een helm verplicht. Ook hierbij moet je in het bezit zijn van het rijbewijs AM. Het hebben van een WA-verzekering is bij beide scooters verplicht, net als de verplichting van de kentekenplaat.

Ten slotte is er nog motorscooter. De snelheid is afhankelijk van de verkeersregels. Een helm is verplicht en je moet in het bezit zijn van het A-rijbewijs. Bij een motor zijn er dezelfde regels als bij een auto.

Het verbruik van de scooter
Niet iedere scooter verbruikt evenveel brandstof, maar er is een gemiddelde. Zo verbruikt de gemiddelde scooter ongeveer één liter bij een afstand van 35 kilometer. Het gaat hier dan om een 50cc scooter. Een scooter is een zuinig vervoersmiddel. Bij regelmatig onderhoud zal de scooter ook zuinig blijven. Ten slotte kan het verbruik nog afhankelijk zijn van rijden in een dorp/stad of op een rechte weg.

Een scooter betalen, hoe doe je dit?
Een scooter is nou eenmaal duur en deze kun je misschien niet in een keer betalen. Er zijn gelukkig andere opties. Je kunt de scooter bijvoorbeeld leasen. Soms kan je de kosten hiervoor terugvragen van de werkgever. Op deze manier hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen.

Een andere optie is een persoonlijke lening. Je weet dan namelijk precies hoe veel je kwijt bent per maand en je kunt vaak hoge bedragen lenen, dus ook voor een scooter. Je betaalt vaste rente en het bedrag kun je in één keer op je rekening krijgen. Deze lening heeft een minimale looptijd van zes maanden. Laat je goed informeren over de mogelijkheden voor een lening.

Met bovenstaande punten op zak kun je goed voorbereid op pad gaan voor het uitzoeken van je nieuwe scooter!

Bronnen:

kredietdesk.nl
anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.