Mooi hotel in Arras, Frankrijk

hotel in arras

door: Vivienne Westerhoud.
Aan het einde van de zomer kreeg ik een enthousiaste e-mail van een van de lezers van Haarauto, Anouk. Zij was in Frankrijk op vakantie geweest en wilde graag deze accommodatie en een eet adresje en met ons delen. Zij bezocht de plaats Arras in Frankrijk. Het betreft een kleinschalig hotel en een populair restaurant in dezelfde plaats. Klinkt goed! Ik deel even deze leuke tip met je:

‘Hallo Vivienne,

Voor je rubriek hotels en B&B wilde ik je graag attenderen op onderstaand adresje in het Franse Arras. Hotel Particulier Arras.

Op weg naar onze vakantiebestemming strandden wij op dag 1 in Arras. Via internet zochten we een plek om te overnachten. We stuitten op een pareltje! Gerund door twee bescheiden maar heel sympathieke kerels, die service hoog in het vaandel hebben staan. Achter de statige facade van een oud meisjesinternaat vind je een kleinschalig maar super comfortabel onderkomen. Prachtig verbouwd, binnen én buiten. De tuin is inmiddels een stads paradijs, maar ze vertelden ons dat er een waar bos stond toen ze er de eerste keer voet binnen zetten. Het was in het internaat traditie geweest om elk jaar de kerstboom in de tuin te planten. Je kunt je voorstellen hoe dat eruit moet hebben gezien!

Ik kan er nog wel even over doorgaan maar de beste tip is zelf een keer gaan kijken! Goede prijs-kwaliteitverhouding, goede service, het verrassend prachtige centrum van Arras op loopafstand en de heren hebben ook nog een supertip voor een eet adresje! Assietteauboeuf. Heerlijk rundvlees eten tussen plaatselijke bevolking. Wel ‘op tijd’ aanschuiven (19.00 uur) of reserveren, want immens populair.

Ben benieuwd of jij er ook enthousiast over bent!
Hartelijke groet,
Anouk’

De Franse stad Arras ligt net iets ten Zuiden van Lille over de Belgische grens in Noord Frankrijk.

Dank je wel Anouk! Ik ga dit zeker onthouden. En als ik er niet aan toekom, is er dan misschien iemand anders die deze locatie en het restaurant ook wil bezoeken? En laat je ons dan hieronder weten wat jij ervan vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.