Het Wereldmuseum in Rotterdam

Een museum over mensen

In het Wereldmuseum in Rotterdam maakt de bezoeker kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers. Vol met doe en beleef dingen voor kinderen in de Superstraat en het atelier waar je zelf aan de slag kan en je creativiteit kan uitleven.

Over divers Rotterdam en de verbindende factor

Een collectie van ruim 83.000 objecten en voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Superstraat voor kinderen

Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.  Snuffel in Aga’s toko en help haar de boodschappenlijstjes te scannen. Studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Of neem een kijkje in Winstons Feestkeuken en help hem met de voorbereidingen voor verschillende wereldfeesten. Superstraat is dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen. 

Pinksterweekend: Atelier en Superstraat extra open

In het Pinksterweekend is Superstraat in het Wereldmuseum in Rotterdam extra open van zaterdag 27  tot en met maandag 29 mei. Ook is dit weekend het Atelier open en kunnen bezoekers zelf aan de slag. Bestel hier je tickets al voordat je het museum bezoekt. Dat heeft de voorkeur in verband met drukte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.