Liefde voor auto’s

Liefde voor autosdoor Vivienne Westerhoud.
Mijn liefde voor auto’s begon al vroeg. Toen ik elf jaar was kocht mijn vader een Jaguar in de kleur ‘British Racing Green’. Dat is die mooie diep donkere kleur groen. Ik vond het een geweldige auto. Hij werd ons tuinpad op gesleept, omdat de auto op dat moment niet kon rijden. Er was motorisch iets mee mis. Mijn vader zou de auto zelf repareren. Dat kon hij goed. Zolang de auto stil stond hadden mijn broer en ik er al veel plezier mee. We speelden er veel in. Ik streelde het notenhouten dashboard en we deden of we de wereld over reisden met die auto. De geur van de lederen bekleding en het luxe gevoel dat die auto mij gaf, zal ik nooit vergeten.

Triumph als gezinsauto

Een jaar later werd hij helaas weer verkocht. Mijn vader had de tijd niet kunnen vinden om de reparaties te doen. Later kregen we een koffiebruine oldtimer Triumph 2600. Ik herinner me niet anders dan dat mijn vader deze koesterde, repareerde en verzorgde. Het was een luxe gezinsauto, waar we allemaal veel plezier van hadden.

Mijn eigen Ford Capri

Mijn eigen eerste auto was een donkergrijze Ford Capri met racestrepen op de zijkant. Met een 2.3 liter motor en het prachtige geluid als ik het gaspedaal in drukte, scheurde ik Nederland en andere delen van Europa door. Als jonge vrouw had ik in deze auto veel bekijks. Ik moet zeggen dat mij dat wel beviel. Ik sleutelde aan deze auto ook zelf veel, samen met mijn vader. Ik verving de distributie, de uitlaat en stelde de kleppen. Dit was echt een auto om van te houden. En dat deed ik ook.

Auto’s om van te houden

Als je een oldtimer rijdt, moet je er wel altijd rekening mee houden dat de auto veel onderhoud nodig heeft. Het is leuk om daar dan zelf mee bezig te zijn. En dat scheelt je ook veel kosten. Je vindt op internet veel informatie over reparatie, onderhoud en onderdelen van allerlei merken auto’s. Maar het kost wel veel tijd, dus de liefde voor je auto moet wel groot genoeg zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.