Welke auto kiezen vrouwen? En welke kies jij?

welke autoHet stereotype beeld van de ideale vrouwenauto is klein, wendbaar en betaalbaar. En dat beeld klopt aardig als je kijkt naar de werkelijkheid. Als we een vrouw in een grote of opvallende auto zien rijden, is die vaak van de zaak of van haar partner. Gunnen wij het onszelf niet om in een bijzondere bak te rijden? Of vinden we het niet belangrijk genoeg? En hoe kun je er nu toch uitspringen, zonder te veel te betalen? Welke auto zou jij dan kiezen?

Welke auto koopt de gemiddelde vrouw

De gemiddelde vrouw rijdt volgens de lijst van meest verkochte auto’s in een Volkswagen Polo of een Renault Clio. De Peugeot 208 staat op nummer drie. De Mini is populair, maar waarschijnlijk te duur en komt op de elfde plaats in deze lijst. Verrassend is het niet, want je ziet het veel in het straatbeeld. Maar wil jij wel een gemiddelde vrouw zijn? Wil je opgaan in de massa? Of wil je er ook wel eens uitspringen? Welke auto kies je dan? Er is trouwens wel een tendens voor vrouwen om vaker te kiezen voor een SUV met een hogere instap. Zij ervaren meer veiligheid en hebben beter zicht, doordat ze hoger op de weg zitten. Denk aan de Renault Captur, Dacia Sandero en de Peugeot 2008. Wil jij toch meer opvallen en je onderscheiden door iets anders te rijden dan de gemiddelde vrouw? Dat hoeft niet altijd duurder te zijn.

Meer uitgeven of juist besparen

Heb je meer budget dan € 20.000,-, maar geen inspiratie? Denk dan eens aan een Mazda CX3 of CX5, een stoere terreinwagen. Of de Mazda MX5: een prachtig vormgegeven cabrio met geweldige wegligging, voor rond de € 30.000,-. En door een lichte auto te kiezen zoals deze sportwagen, bespaar je op de wegenbelasting. Heb jij een droomauto, maar is die nieuw te duur? Waarom zoek je die dan niet tweedehands? Veel vrouwen durven dat niet goed, omdat ze ‘geen verstand hebben van auto’s’. Maar je kunt je er in verdiepen of iemand meenemen die wel ervaring heeft om kwaliteit te herkennen. Bij een nieuwe auto schrijf je de eerste drie jaar al rond de 40% van de nieuwwaarde af. Dus je kunt je voorstellen dat je met een occasion veel geld kunt besparen!

Je droomauto verzekerd

Oke, je hebt je droomauto gekocht. Dan wil je dat je droomauto ook een droomauto blijft. De Wettelijke Aansprakelijkheid autoverzekering is natuurlijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die je aan een andere toebrengt, mits je je aan de regels houdt. Maar misschien wil je je droomauto ook wel verzekeren tegen schade aan je eigen auto. In dat geval is het goed om te kijken naar een WA+ of Allrisk autoverzekering. En laat ons weten welke auto jij kiest!

Een reactie

  1. Lauren de Bruijn

    Helemaal mee eens dat kleine wendbare auto’s erg populair bij vrouwen zijn. Mijn man en ik houden van autoritten, maar ons oude autootje is kapot 🙁 Als we allebei een vrije dag hebben, huur ik graag een auto (klein en wendbaar) om leuk onze tijd onderweg door te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.