Kies je wel of niet een autoverzekering voor vrouwen?

autoverzekeringEr bestaan in Nederland verschillende autoverzekeringen speciaal voor vrouwen. Deze verzekeringen hebben verschillende voordelen die aansluiten bij de wensen van vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan een handtasdekking of nul euro eigen risico. Dat klinkt ideaal. Maar is dat het ook? Hoe zit het bijvoorbeeld met de hoogte van de maandelijkse premie en de overige polisvoorwaarden?

Autoverzekering voor vrouwen

Autoverzekeraar onna-onna is een van de autoverzekeraars die zich volledig op verzekeringen voor vrouwen richt. Omdat uit statistieken blijkt dat vrouwen veiliger rijden dan mannen, bieden deze autoverzekeraars doorgaans geen eigen risico en worden de meeste schades gewoon vergoed. De autoverzekeraars besteden daarnaast veel aandacht aan goede en deskundige service, die vrouwen op ieder moment van de dag kunnen raadplegen.

Prijs en kwaliteit

Toch is een speciale autoverzekering voor vrouwen niet vanzelfsprekend de beste keuze. Autoverzekeringen verschillen namelijk behoorlijk in prijs en kwaliteit. Misschien vind je wel een autoverzekering met dezelfde dekking, maar tegen een veel lagere prijs. Of andersom. Een autoverzekering tegen dezelfde prijs, maar met een nog uitgebreidere dekking dan de verzekering voor vrouwen. Daarom is het altijd verstandig om autoverzekeringen te vergelijken op prijs en kwaliteit. Je kunt er tot wel €200 per jaar mee besparen.

Zo maak je een vergelijking

Alle autoverzekeringen een voor een vergelijken, dat is niet nodig. Tegenwoordig maak je heel eenvoudig online een vergelijking van alle autoverzekeringen. Kijk hiervoor op een vergelijkingswebsite zoals www.autoverzekering.nl. Hier kun je de gegevens van je auto, je persoonlijke gegevens en je wensen doorgeven. Op basis van die informatie krijg je een overzicht getoond van de beste autoverzekeringen voor jouw situatie. Ook autoverzekeringen voor vrouwen worden daarin gewoon meegenomen.

Kies de beste autoverzekering

Hecht je veel waarde aan goede polisvoorwaarden, een lage premie of bijvoorbeeld de hoogte van het eigen risico? Dan kun je de resultaten in het overzicht daarop sorteren. Kies vervolgens de autoverzekering met de beste prijs én kwaliteit. Als je de autoverzekering direct online afsluit, kun je na acceptatie door verzekeraar gelijk verzekerd de weg op.

Liever eerst meer informatie? Op www.overstappen.nl staat een uitgebreide handleiding waarin de basis van autoverzekeringen wordt uitgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.