Hoge nood tijdens een lange autorit?

hoge nood om te plassen tijdens een lange autoritWie kent het niet? Je bent op weg naar je bestemming, komt in de file en je moet verschrikkelijk nodig plassen. Van de weg afgaan is geen optie, want je staat gewoon stil.

Afleiding

Dit is zó herkenbaar. Meestal kun je het wel ophouden en vind je nog net op tijd een wc bij een benzinestation. Een beetje afleiding tijdens de rit in de auto kan ook helpen je gedachten op iets anders te focussen. Lekker luid meezingen met de laatste hits! Als je hier vaker last van hebt, kun je hier van te voren goed rekening mee houden. Door vooraf je blaas goed te legen, zorgen dat je genoeg stops tijdens de rit maakt en dat je niet te veel drinkt (maar wél genoeg).

Blaasprobleem?

Als je veel naar de wc moet, kan het ook mogelijk zijn dat je een blaasprobleem hebt. Vaak moeten plassen, en eigenlijk té snel het seintje krijgen vanuit je hersenen dat je blaas ‘vol’ is, noemen we een overactieve blaas. Niet goed uitplassen kan ook een oorzaak zijn. Dit soort problemen zijn heel goed behandelbaar, dus met je huisarts hier over praten is zeker raadzaam. Verschillende behandelingen zijn mogelijk, van het trainen van je bekkenbodemspieren tot aan het gebruik van medicijnen.

Hulpmiddelen tijdens de reis

Er bestaan hulpmiddelen die je kunt gebruiken voor de hoge nood. Als je écht de auto niet uit kunt en je kunt het ook niet meer ophouden, is er de plaskoker voor vrouwen. Die vergt wel enige oefening overigens. Iets gemakkelijker zou de Uribag kunnen zijn, een urinaal voor onderweg.
Als laatste hulpmiddel kun je incontinentiemateriaal bij de apotheek kopen. Nu zal het gebruik van incontinentiemateriaal voor velen ‘een brug te ver’ zijn, maar als je echt veel last hebt van dit probleem, ben je misschien bereid om ook ‘extreme’ oplossingen te kiezen.

Wist je dat de Formule 1 coureurs hun plas gewoon laten lopen in de auto? Ze hebben geen tijd om te stoppen en een plaszak neemt te veel plaats in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.