Naar het museum in de herfstvakantie

naar het museum in de vakantieTijdens de herfstvakantie voor de regio midden van 18 t/m 26 oktober organiseert het Centraal Museum in Utrecht activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Ga eens naar het museum met de kinderen in de herfstvakantie! In het dick bruna huis is er, naast de huidige tentoonstelling Sport is Spel, een peuter- en kleutertour, wordt er voorgelezen en is er een dansworkshop. Het Centraal Museum biedt een workshop archeologie aan de iets oudere kinderen. Ten slotte viert het Centraal Museum de herfstvakantie ook een beetje buitenshuis, met de opening van een Centraal Museum-vitrine in Hoog Catharijne. (Foto: Thomas Jongbloed

Voorleesmiddag en dansworkshop in de herstvakantie

Peuters en kleuters die op bezoek gaan bij nijntje, worden tijdens de herfstvakantie voorgelezen uit boekjes van Dick Bruna over sport en dans. Aansluitend op de voorleesmiddag is er een dansworkshop waar de kinderen een actieve en vrolijke les in dans krijgen. Kijk voor data op de website van het museum.

Hoe werkt een archeoloog?

In deze workshop leren kinderen wat het werk van een archeoloog inhoudt. Door goed te kijken naar verschillende vondsten, na te denken over wat ze zien en kennis en verbeelding te gebruiken, kunnen de kinderen vaststellen wat de objecten die de archeoloog laat zien, zijn. Door middel van eigen onderzoek proberen de kinderen – met een beetje hulp van de archeoloog – het verhaal achter een opgegraven voorwerp te ontdekken.

Peuter- en kleutertour in het museum

In de herfstvakantie biedt het dick bruna huis een actieve rondleiding aan, speciaal voor peuters en kleuters met hun ouders. Ga mee op tournee naar de tentoonstelling Sport is Spel, doe samen met de rondleider kijkopdrachten en spelletjes en leer zo Dick Bruna’s sportwereld kennen. Sporten in de gymzaal, met nijntje op het erepodium en na afloop van de tour lekker knutselen.

Kijk voor meer informatie en data op de website van het museum. Voor de meeste activiteiten is reserveren verplicht. Er zijn behalve de kosten van entree geen extra kosten aan verbonden. Centraal museum en dick bruna huis. Nicolaaskerkhof 10, 3512 XC Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.